buran život

Bila je ljubavnica Fride Kalo: Upoznajte vedetu Pariskog kabarea - ženu koja je imala bezbroj muškaraca i dvanaestoro dece (FOTO)

0

Pravu senzaciju izazvala je svojim nastupom u Parizu 1927. godine kada je igrala u kostimu koji je bio sačinjen isključivo od banana...

 

A post shared by Hi-CORAZON (@hi_corazon) on

Žozefina Bejker je bila biseksualka. Uz sve brakove i veze sa muškarcima, ona je imala i ljubavnice.

 

Svakako najpoznatija od njih bila je slavna meksička slikarka Frida Kalo.

Upoznale su se 1939. godine kada je umetnica bila na turneji u Evropi sa svojim suprugom Dijegom Riverom. Dijego je bio 20 godina stariji od Fride i znao je za njenu sklonost ka ženama.

 

Pokušala samoubistvo trovanjem: Imala je dar da inspiriše ljude i bila je najlepša žena na svetu (FOTO)


Njihov susret bio je sudbinski jer su se u trenutku prepoznale i shvatile da su veoma slične. Naime, obe su bile ekstremno talentovane, bile su politički angažovane i samostalne žene i imale su slične zdravstvene probleme. Ni Žozefina ni Frida nisu mogle da ostanu u drugom stanju. Posle brojnih pobačaja obe su morale da se suoče sa tim da neće imati dece.

foto: Instagram/printscreen

 

Bejkerova imala dvanaestoro dece

Pomirena sa činjenicom da nikada neće imati svoje dece, Žozefina je rešila da se posveti usvajanju. Formirala je porodicu koju je često nazivala "plemenom duge", dokazujući da "deca različitih nacionalnosti i religija mogu biti braća".

makonda-tracker