Mis Menhetna.

Pokušala samoubistvo trovanjem: Imala je dar da inspiriše ljude i bila je najlepša žena na svetu (FOTO)

0

Bila je poznata kao najsavršenijii model..

foto: Prinstkrin
foto: Prinstkrin

Odri Manson je nadimak MIs Menhetna zaradila zbog savršenih proporcija lica i tela, koje je inspirisalo brojne umetnike koji su po njoj napravili više skulptura koje su i danas izložene po Menhetnu, Bruklinu i Bronksu.

 

27-godišnjakinja prodaje verenički prsten: Da li će 5000 dolara nadomestiti ovakav raskid i lišiti je neprijatnih uspomena?

 

Prema nekim navodima, Odri je pozirala za razna umetnička dela više nego bilo koji drugi model, a radovi inspirisani njenim likom česta su pojava u Njujorku, a da ni sami Njujorčani toga verovatno nisu ni svesni.

"Ona je bila prvi supermodel i prvi supermodel koja je imala ovacije društva", kaže Dijana Rozas, autorka knjige o Odri, American Venus: The Extraordinary Life of Audrey Munson, Model and Muse (Američka Venera: Izvanredan život Odri Manson, modela i muze).

 

 

 

Rođena je 1891. godine u Ročesteru. Njeni roditelji su se razveli kad je bila mala i s majkom se preselila u Njujork. Dok je jednog dana šetala Brodvejom, prišao joj je jedan fotograf i zamolio da je fotografiše. Odri je imala 15 godina. Zapazio ju je umetnik Isidore Konti i tako je Odri brzo postala traženi model.

 

foto: Printskin Jutjub

 

Iako su ti poslovi često tražili da Odri bude gola, ni ona ni njena majka nisu se tome protivile.

 

Bila je muza. Imala je dar da inspiriše umetnike i zato su je svi tražili", rekla je Rozas.

Ta slava joj je donela i prvi ugovor za film. Nemi film Inspiration iz 1915. godine prvi je nepornografski film u kojem se prikazala golotinja i bila je to upravo Odri. Nakon toga se pojavila u još nekoliko filmovima i počela da zarađuje puno novca, a njen otuđeni otac je govorio medijima kako Odri taj novac "troši kao vodu".

 

Nastvak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker