zanimljivo

Kako zamišljate tradicionalnu SRPSKU PORODICU? Veštačka inteligencija pokazala kako nas vidi i rezultati su iznenađujući

0

Jedan tiktoker podelio je interesantne fotografjie koje je dobio kada je uz pomoć veštačke inteligencije pokušao da napravi prikaz porodica koje pripadaju slovenskim narodima

zastava Srbije
zastava Srbijefoto: Dragan Mujan/Shutterstock

Veštačka inteligencija (AI) već izvesno vreme munjevito napreduje, a čini se da je proteklih godina taj razvoj posebno primetan.


Gotovo svako danas vrlo brzo i jednostavno može da napravi bilo kakvu fotografjiu ili snimak i maltene je nemoguće izbeći je.

 

Zahvaljujući tome, do sada smo imali priliku da vidimo kako bi danas izgledale prerano preminule zvezde, kao i neke prilično zabavne stvari za ljubitelje šou-biznisa, poput toga kako bi izgledala deca nekih od omiljenih parova pop kulture koji nisu opstali.


U velikom broju slučajeva, veštačka inteligencija je zapanjujuće precizna, iako ima mnogo grešaka, pa nije retkost da, na primer, poželite da vidite sebe u kostimu Supermena i dobijete fotografiju na kojoj izgledate kao superheroj, ali imate sedam prstiju i sl.

 

S obzirom na to koliko je ova tehnologija dostupna danas, na internetu se može naći mnogo zanimljivih prikaza, a jedan korisnik Tik Toka odlučio je da sazna kako AI vidi slovenske porodice u njihovim narodnim nošnjama.

On je uneo podatke o 13 porodica koje pripadaju slovenskoj etničkoj grupi, a među rezultatima su i dve fotografije napravljene veštačkom inteligencijom koje prikazuju srpsku porodicu. Snimak koji je potom objavio na Tik Toku pregledanje više od 101.800 hiljada puta, a u njemu vidimo roditelje i devojčicu odevene u nošnju, uz cveće u kosi i cvetni vez na odeći, etno šare...

 

Tradicionalna srpska porodica u narodnoj nošnji (veštačka inteligencija - ai)
Tradicionalna srpska porodica u narodnoj nošnji (veštačka inteligencija - ai)foto: Tik Tok / seraglaska / Printscreen

Međutim, veštačka inteligencija očigledno je bila pomalo zbunjena sličnostima u kulturama različitih slovenskih naroda, pa je pomešala mnogo elemenata i dodala srpskoj porodici detalje koje se vezuju za druge narode.

 

 

BONUS VIDEO Koliko je veštačka inteligencija opasna?

 

makonda-tracker