Iskreno sa Aleksandrom Simić

Isidora Bjelica: Sada znam koliko je važno voleti sebe i slušati svoje srce

0
Danas se , kaže ,oseća fantastično. Dobro je ,nasmejana i na putu ljubavi prema sebi. Isidora Bjelica govori o uslovljenosti ljubavi koju postavljamo jedni drugima, koliko ju je bolest promenila, čemu je zahvalna i šta za nju danas predstavlja Život.
foto: Promo
foto: Promo

- Naše misli su naš raj i pakao i trebamo ih očistiti kako bi se osećali dobro. Naše misli su odgovorne za naš život  - započinje Isidora i dodaje da su mnoga naša ponašanja odraz nasleđenih uverenja naših roditelja i okoline, i da su nam čak mnoge rečenice date u njihovoj najboljoj želji i nameri.

Zahvalna je svom ocu Dimitriju i njegovom širokom duhu i pozitivnom stavu koji je nasledila, pa čak i onda kada je četiri puta za redom čula najtežu dijagnozu koja je uspostavljena. Kaže da je najača u najtežim situacijama, i otkriva kako se tada osećala i o čemu je razmišljala.

 

Danas zna mnoge istine i kaže da je sve dobro .

 

- Biti dobar prema sebi, voleti sebe, učiniti svoj život boljim najvažnija je stvar jer tako pomažemo i drugima i to na mnogo širem nivou od onog koji vidimo - kaže Bjelica.

 

U svojoj novoj knjizi SPAS 3 i u emisiji govori i o terapeutima sa kojima se susretala i da za sve u životu svako ima svoju meru i ono što mu prija, bez obzira na meru i mišljenja drugih ljudi.

 

- Permanentno prepravljanje sebe , takođe je jako loše. Pogotovo kada za cilj ima da se dopadnemo drugima, da bi im ugodili. Zašto to činimo? Zato što se plašimo da nećemo imati dovoljno ljubavi . Strah je uvek naličje ljubavi tj. njena suprotnost - sada zna i ističe Isidora u razgovoru sa Aleksandrom Simić.

 

foto: Promo

 

Isidora danas i dalje uči , iz ponašanja svoje dece, svog supruga, menja se, napreduje .

 

Danas zasigurno zna da je život najlepša bajka koja postoji, da je opraštanje nepotrebno kada nekoga voliš jer ga tada i razumeš, a da zahtevanje opraštanja ozbiljan je znak manipulacije. Svojim najvrednijim osobinama smatra svoju otvorenost, veselost, prijemčivost za druge ali i sposobnost da sebe menja. Veliki je optimista i njena najveća ljubav danas je sve. Voleti i one drugačije, i one koji nas ne vole a diploma iz ljubavi, kaže, teško se zasužuje i put nije lak ali je dragocen cilj na koji se stiže.

 

Ostale istine koje je Isidora Bjelica podelila iskreno sa Aleksandrom Simić možete pogledati premijerno na tv Naša u petak 8 jula u 23h ,i u repriznim terminima u nedelju 10 jula od 17h i u sredu 13 jula od 22h .

 

 

 

 

makonda-tracker