Novogodišnja Žikina šarenica

0
Drugog i trećeg oktobra na RTS-u biće emitovane specijalne novogodišnje emisije autora Žike Nikolića
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

U emisiji Žikina šarenica u subotu 2. januara gosti će biti profesor Dobrosav Radovanović, pričaće o Geoekonomiji, poslovnoj diplomatiji i globalnom menadžmentu. Da li je globalizacija proces ili projekat. Tema emisije su srpska groblja i spomenici, te ko o njima brine. Biće prikazane i reportaže sa Kajmakčalana u Makedoniji i Arada u Rumuniji. U ovoj emisiji pričaće se o Prištinskom pozorištu. Kako rade, gde rade i kako pripremaju predstave. Nedavno su gostovali u Narodnom pozorištu u Beogradu. Gost emisije glumica Suzana Petričevć, ovog puta u delu mjuzikla koji priprema. U muzičkom delu emisije gostuje ansambl Kolo, Narodni ansambl RTS-a sa solistima Dušicom Bilkić i Ljubom Lukićem

U emisiji 3. januara Žikina šarenica će za temu imati priče i pesme u susret Pravoslavnom Božiću. Televizija Beograd pripremila je  dokumentarnu seriju Liturgija u režiji đakona Nenada Ilića. Đakon Ilić će pričati kako je rađena serija. Goste emisije biće i Tanja Čanić-Mlađenović iz Naučnog programa Televizije Beograd i pričaće o seriji Iz života poznatih matematičara.

U muzičkom kolažu nastupaju članovi KUD-a Gradimir sa gradskim i igrama iz Šumadije, pevaće Ivana Jordan, Rade Jorović i Jelena Broćić.

makonda-tracker