Survivor: Čistka žena – I Milena završila na Ostrvu duhova

Haos u Ga dangu zbog gladi – muškarci prioritet, ženama manje porcije?!
0
1 / 8 Foto: Tv Fox

Teška kriza drma takmičare. Manobo se još i nekako koprca, njihov duh je ipak teže slomiti. A kako je to i moguće pored duhovitog Srđana i vesele Ane? U Ga ’dangu je samo pitanje vremena kada će doći do eksplozije. Luka je u natežoj situaciji. Potpuno je slomljen i u teškoj depresiji. Saplemenici kažu da je ugasio. Glad je najveći uzrok očaju. Pošto su prethodnog dana nemilice trošili pirinač, danas je na meniju samo po 10 kašika.

- Ovo je tužan dan, ostalo je samo malo hrane - kaže Pece

A Manobljani veselo čavrljaju na svom manobljanskom jeziku. Mogu samo divljim krompirom, drugo ništa nemaju, šale se takmičari. Za to vreme Ana dobija napad kreativnosti, pravi različite figure u pesku, a model je zgodni Bibi, svi delovi tela su tu, torzo, noge, zadnjica...

- Trudimo se da održimo duh, Srđan i ja, a mislim da Ga dang nema nikoga - zbori lepa Makedonka.

Muškarci, kaže Dušan, danas demonstriraju jednakost polova: oni lože vatru dok se žene ulepšavaju. Gospođice Manoba peru kosu pepelom, a pridružuje im se i Njegoš.

Pre početka borbe za imunitet Andrija proziva Nikolu za stajling koji se pojavio samo u tirkiznim gaćicama. Nikola crveni, nije prijatno, a ni fer, kiša je natopila sve stvari. U zanimljivom gađanju mete, najviše poena osvaja Pece čime obezbeđuje sebi sigurnu poziciju na Plemenskom savetu. Ali njegova pozicija u plemenu bitno se izmenila. Sve je udavio svojim spartanskim načinom razmišljanja, strogoćom i stalnim kritikama....gladni i umorni takmičari više ne mogu da slušaju te priče.

Potpuni haos nastaje nakon rasprave o tome ko je skuvao više hrane nego što je dogovoreno. Ženama se već smučilo da ustupaju veći deo muškarcima, pa i one su živa bića! Za divno čudo, Višnja koja im  je prva ustupala svoj deo porcije, menja mišljenje.

- Ovih dana je napeta atmosfera. Samo se priča o hrani, oni hoće više, mi manje. Ne znam u čemu je problem, ako smo shvatili da možemo da pojedemo tri do četiri šolje pirinča dnevno, kako to sada odjednom jedemo pet. Niko nikoga nije konslutovao za to – kaže Višnja.

Peđa i dalje misli da su muškarci prioritet.

- Ponavaljam stoti put. Nama muškarcima treba više, a one nemaju razumevanja za to. Mislim da jedu na silu, iz nekog straha prave rezervu, a mislim da im toliko nije potrebno! - kategoričan je Peđa.

Višnja na kraju konstatuje da nije ni sanjala da glad ovoliko može da naruši atmosferu i napravi haos i pometnju u plemenu.

Rasprava na ovu temu nastavila se i na Plemenskom savetu jer Andrija nije odustajao od toga da izvuče uzrok negativne atmosfere i nesloge u Ga dagnu. Višnja je najsmelija u izjavama i indirektno sve upućuje na vođu.

- Nismo svi išli u vojsku i bili policajci u specijalnim jedinicama i legiji stranaca. Pristup komentarisanja poraza u borbi mogao bi da bude drugačiji – smatra Višnja.

Pece i dalje insistira-

- Mi smo spartanci, ako svako zna svoju ulogu, nema podbacivanja. Ko podbaci, kažnjava se na ovom mestu...

Po izrazima lica saplemenika, svima je preko glave te priče i gvozdene discipline. Čak se otvoreno priželjkuju neki takmičari iz Manoba

- Oni su tako veseli i opušteni - konstatuju svi.

Peceu svakako nije bilo svejedno ovo što je čuo. Ipak, složili su se svi u jednom, koga izbaciti. Naravno, opet ženu. Milena je sasvim očekivano dobila sve glasove, znala je to vrlo dobro. Pridružiće se Ani na Ostrvu duhova i malo je uplašena zbog toga jer nema predstavu o čemu se radi.

Svakako ima razloga za taj strah jer Ana preživljava pravi horor na Ostrvu. Celu noć je imala žurku sa miševima i krabama. Muku muči da zatvori svoje skrivište lišćem samo da mi ne ulaze ta stvorenja jada se Ana. Kao utehu dobila je pismo od svog dečka, sve sa fotografijama na kojima su njih dvoje u strasnom zagrljaju. Emocije naviru i Ana ne može da zadrži suze

- Nikada se nismo razdvajali, mnogo mi nedostaje....

 

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker