Farma: Proslava slave

Učesnici Farme idalje se svađaju, ali su se okupili za istim stolom kako bi proslavili slavu Sveta Petka
0
1 / 4

Maja ima problema sa organizacijom poslova po kući od samog početka svog gazdovanja. Posebno je muče njene sluge, naročito Viktorija koja joj je, odmah čim je izabrana, stavila do znanja da uopšte ne namerava da je sluša. Ona već od ranog jutra sprovodi svoju zamisao, odbijajući da skuva kafu, kako joj je Maja naložila. Međutim, iako se oglušuje o Majina naređenja, ona ipak ne izbegava da radi ostale poslove u kući. Maja ima problem i sa Saletom, kome mora iznova da objašnjava zašto je baš njega uzela za slugu. On smatra da je apsurdno objašnjenje po kome je izabran za slugu, samo zato što do sada nije spavao u štali. On kasnije pada u vatru. Počinje da se dere, na Maju uglavnom, ljuteći se na nju zato što ona ništa ne radi. Žali se kako su sudovi koje je ona prala i dalje prljavi i nastavlja da se dere iako je ona otišla u sobu.

Ovonedeljni zadatak je sve ukućane poremetio. Zamena uloga se pokazala kao veoma problematična i neki od njih su posebno razdraženi. Konkretno Toma, oko podneva, počinje da diže galamu zbog toga što su žene u kuhinji umesto da se drže zadatka i da rade napolju oko životinja. Nešto kasnije, on ulazi u svađu sa Marinom, koja odbija da pomuze kravu, pravdajući se da ne može više da radi sve ono što je radila do sad. Toma tada počinje da se dere i da kritikuje nju i ukućanke.

Viktoriji i Tomi je slava i polako teku pripreme za taj događaj i negde oko osamnaest časova su skoro svi ukućani spremni. Jedino Viktorija još uvek nije gotova. Ona prvo traži svoje čizme desetak minuta, a zatim počinje da se nervira i demonstrativno odlazi na spavanje. Cakana, a potom i Big Mama i Sale pokušavaju da je ubede da se pojavi na slavi. Za to vreme Maja se žali da je gladna i traži od Tome da više krenu da jedu, što on odbija, rekavši da prvo moraju svi da se okupe. Viktorija je ipak rešila da se pridruži ukućanima i ona se, nakon nekih sat vremena, pojavljuje za trpezom. Sledi aplauz! Ona i Toma žitom služe goste, seku kolač. On uzima harmoniku i počinje veselje! Sale drži zdravicu. Zatim, Proka, koji je u međuvremenu došao, predlaže da i gazda farme održi zdravicu. Maja ustaje i čestita domaćinima, poželevši im srećnu slavu još sto godina.

 

 

TAGOVI: Farma123
makonda-tracker