Survivor: Branka se pridružila Lari Kroft na ostrvu duhova

Tornado u Survivoru počinje da pravi svoj vir. Posle silnih početnih muka prilagođavanja, karte se polako otvaraju, maske padaju.
0
1 / 4

Za takmičare je počela ona najteža bitka, ostati u igri. Pošto prazni stomaci prave stalnu nervozu, teško je zadržati diplomatski stav. Jezici su sve brži od pameti. Što bi Peđa rekao: dezorijentisan sam od gladi.

Korpulentno pleme Ga dang izgubilo je poslednju bitku i to baš na vijugama. Poraz je značio samo jedno: Plemenski savet. Jasno je već da Ga’dang ima problem sa viškom testosterona kod muškaraca i u žena, a nije im strano ni da se počaste na račun tuđe inteligencije. Ipak, u jednom se slažu, teško podnose poraz. Ceo dan vladala je velika nervoza, a glavna tema je bila ko će napustiti pleme. Na tapetu je opet bio poljoprivrednik i političar Peđa. Većina se slaže da je Peđa ćutljiv i povučen, Ana je najglasnija u osudi njegovog individualizma: Nije on za ovaj šou, mogao je da dođe neko zanimljiviji. Peđa ne haje, mudro ćuti i kao svaki političar, čeka svojih zlatnih pet minuta. Ni dobra Brana ništa bolje nije prošla u čašćavanju. Kolike noge ima žena, nosi 43, a prijavila 41, sada se žali da joj sve malo. Pogledaj je molim te, njoj iz vode samo noge vire, ogovaraju mali sin Aca i veliki otac Pece. Sve je navodilo da će Peđina baklja biti ugašena. Naročito posle borbe za lični imunitet u kojoj Aca osvaja ogrlicu. On je u sakupljanju rakova pobedio zahvaljujući brzini ali i pameti. Dok su ostali vrhovima prstića hvatali ove nezgodne životinje, ljubimac plemena je umotao ruku maramom i olakšao sebi posao. Njega je na savetu štitila ogrlica za imunitet.

U noći odluke, Andrija je napucanu družinu suptilno naveo na tanak led i varnice su sevnule. Peđa je otkrio da je pleme podeljeno na muškarce i žene i da bi voleo da vidi leđa Aniti jer je najlošiji lik. Kaže da se ova gospođica po čitav dan prenemaže i podešava za nastup pred kamerama. Od Višnje saznajemo da joj Branka nije zanimljiva i da njen (Višnjin) humor seže dalje od psovki i priča o smradu takmičara, podrigivanju i ispuštanju gasova. A ako se pitate ko jedini u plemenu miriše, Višnja će vam bez razmišljajnja reći: JA! Od Nikole saznajemo da postoji neki klan, Brana predlaže da pregovori oko izbacivanja budu javni, ali ideja je ostala da lebdi u vazduhu...Na Andrijinu inicijativu da izaberu vođu, Ga’dang je bez pogovora inaugurisao Pecea. A on je u velikom stilu obećao da će vladati pravično i suditi pošteno. Ave, Pece! Neposredno pred glasanje, mali Aca još jednom pravi zaokret. Svestan da će pleme biti oslabljeno ako izbace muškarca, on poklanja ogrlicu Peđi. I odluka je pala: iz plemena leti Branka. Ono što Ga’dang ne zna jeste da će se Branka za opstanak boriti sa Gocom. Pleme za kaznu spava u ukletom selu, a Branka kreće put Ostrva duhova. Tamo je čeka Goca, koja se u sitna crevca razradila povratničku taktiku. Goca dobija i adrenalinsku injekciju, pismo od muža. On je podseća da joj je pobeda u krvi i da je autor Lare Kroft inspiraciju pronašao u Goci, prilikom jednog slučajnog susreta!. Vrlo zanimljivo, mali je ovo svet... još samo da vidimo šta Branka ima na to da kaže.

Za to vreme, Manobo kulira. Ana i Njegoš neguju svoje prijateljstvo. Mi smo od početka super, taj osećaj i dalje traje, odrecitovao je veliki Njegoš na Filipinima. Nemanja smatra da se nešto dešava između njih: Golupčići, samo čekamo da se spare. Kakav drug... je l’on beše zaboravio da je do juče obletao oko lepe Makedonke?

 

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker