Survivor: Gordana izbačena

Učesnica Survivora Gordana izbačena je iz plemena, ali dobija novu šansu na Ostrvu duhova.
0
1 / 6 Foto: Tv Fox

Stalni gubitnici, pripadnici plemena Manobo, očajavaju bez vatre. Od presnog pirinča svima je muka, a i sa živcima su već pri kraju. Srđan Prometej se teši činjenicom da je čovečanstvu trebalo 1000 godina da zapali vatru, a oni se nerviraju zbog tri dana. Klemen je postao Kremen jer i on uz Srđana svakodnevno učestvuje u ovoj nemogućoj misiji. Ali kako kažu, da bi ste preživeli u Survivoru, morate da posedujete najvažniju osobinu – upornost. Za sada ih to ne napušta. Ipak, ukoliko se ubrzo ne snađu za vatru, na svojim rebrima moći će i jabuke da rendaju.

Bez obzira na bolje uslove, ni pleme Ga danga ne može da se izbori sa glađu. Najmlađi učesnik Aca Krajišnik rizikovao je život da bi se popeo na palmu i ubrao nekoliko kokosa. Mladost-ludost, ali i ubrzani rad hormona učinili su svoje. Muški takmičari, baš kao u prvobitnoj zajednici, rado demonstriraju snagu i mišiće i obezbeđuju devojkama hranu i krov nad glavom. I dok oni rade, devojke se brčkaju i komentarišu svoje spartance da su poput gorila, svi su tako ogromni i snažni. Nikola to pojačava skromnim komentarima: Svi smo napucani do koske. Kad nas ovi tamo vide, uplaše se. Palo je i prozivanje bivših učesnika, tačnije malog Rosića: Brate, Rosić se u ovoj ekipi ne bi ni video! prokomentarisao je opet Nikola. Jedino Peđa ne može da učestvuje u ovim razgovorima i mnogo se nervira: Ja sam čovek seljak i ne interesuju me priče o nekim vitaminima, aminokiselinama i bildovanju.  Ana na sve to pripoveda o svojim silikonskim grudima.

Uz sve muke oko gladi i nemogućnosti da vrše nuždu zbog toga, pleme Manobo mora da se bori za lični imunitet. Organizatori su im dodatno zavrteli um, ubacivši ih u igru u okviru koje su morali da se vrte oko svoje ose. Razboriti Klemen je ostao na nogama i osvojio poštedu na izglasavanju.

A plemenski savet?  Kao da je poslednji, a ne prvi. Andrija je isprozivao sve momke za narodni metod lečenja opekotina od meduza. Neki očigledno nisu znali da nisu smeli međusobno da se polivaju urinom jer su mogli da navuku gadnu infekciju. Momci su bili očigledno posramljeni. Ali pravi haos je nastao kada je Andrija uspeo da izvuče sve dogovore koji su pali između pojedinih pripadnika plemena. Muškarci su ispoljili najgori vid šovinizma – žene su slabije i one moraju da lete prve! Ko će da leti dogovor je isključivo između muških tamičara i ni jedna žena nije imala šta da radi u tom dogovoru. Žene su ćutale. Osim toga, i razlike u godinama su takođe isplivale kao problem. Jedna od dve najstarije učesnice (Vesna i Gordana), imale su zapečaćenu sudbinu. Glasovima velike većine, iz plemena je izbačena Gordana.

Ali tu Gordanu očekuje ogromno iznenađenje. Umesto karte za Beograd, Gordana dobija još jednu šansu – Ostvo duhova. Boravak na ostvu omogućiće joj da se izbori za povratak u pleme. To neće biti lako jer će biti u potpunoj izolaciji, sama i bez ičije pomoći. Pred njom su tek velika iskušenja i izazovi. Ostatak plemena i ne sanja šta se dešava sa Gocom. Zadovoljni što su ipak dobili lične stvari jer u istim gaćama i garderobi spavaju već četiri dana, pleme Manobo moli Andriju za vatru, samo jedan grumen žara, bar malo, molimo vas. Umesto toga, Andrija im saopštava da će večeras spavati na drugom mestu. Muke se nastavljaju.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker