Survivor: Muke sa meduzama

Mala Sparta i velike ideje – depilacija smolom i pranje zuba glistama
0
1 / 5 Foto: Tv Fox

Treći dan na poluostrvu Karamona. Daleko od idile, još dalje od mirnog sna. Pleme Ga’dang će propisno da nadrlja ako ne otkrije gde se gasi Branka. Ova vesela devojka od ujutru do duboko u noć usta ne zatvara, pa su neke pripadnice plemena već počele da cokću. Čak je i zrikavce nemoguće čuti. Ipak, Anita uspeva nekako da je utiša. Ali ne i ućutka.

Oba plemena provode jutro u iščekivanju borbe. Anita se nada da će kao nagradu dobiti čiste gaće, a čuju se i ideje da se depiliraju smolom a zube peru glistama. Vedri duh ih ne napušta iako nemaju vatru, a od vlage su non stop mokri do gole kože. Pleme Ga dang skandira Peđi koji posle tri dana dolazi u kontakt sa vodom. Za to vreme, Njegoš u Manobu kuka što već tri dana gule samo pirinač i kokos, a Klemen se jadan sekira što nikako da zapale vatru. A nije da se ne trude.

Gladni i promrzli takmičare dočekali su drugu borbu. Ga’dang vidi svoju prednost u činjenici da su u Manobu ratnici fizički snažniji ali totalno neorganizovani. Pošto im Andrija saopšti da ih čeka naporna borba za čak tri ngrade, Manobo brzo zaboravi da im Ga’dang tri dana pravi zazubice nagradom koju su osvojili na startu: Kad čuju za kamp, ciradu i posuđe, prosto im došlo zlo. Sada imaju šansu da poraz pretvore u pobedu. Pleme koje prvo prenese balvan-totem preko svih prepreka na putu do baklje, osvaja imunitet, vatru i ranac sa ličnim stvarima. Promrzli i prljavi, prosto ne mogu da veruju u sreću koja ima se osmehnula. Samo im preostaje da se dobro napregnu i smisle odličnu strategiju.

Na samom početku trke Manobo je u prednosti. To im, izgleda, daje polet, pa se već na startu opuštaju i mnogo odmaraju. Ga’dang koristi njihov predah da, poput spartanske vojske, preuzme kontrolu. Vojničkim korakom, u stroju pod konac, bez bespotrebnih pokreta i gubljenja snage, Ga’dang još jednom pobeđuje. Pošto su Manobu održali lekciju iz umeća ratovanja, pleme Ga’dang odlazi u svoj kamp da likuje nad vatrom i u čistoj garderobi. Još kad se ima u vidu da, kako reče Anita, tri dana nisu imali veliku nuždu, onda je jasno koliko se raduju toplom obroku. Kao šlag na tortu, Nikola pronalazi ananas, pa gozba uz pečen hleb i kuvan pirinač može da počne.

Za to vreme, kao da im nije dosta poraza i muka, trojica u Manobu stradaju od meduze. Aleksandar moli Nemanju da mu svojim urinom zaleči ranu (babe kažu da je to odličan lek), ali Nemanju je suviše blam. Zato je Aca sam svoj majstor napunio kokos i lepo sanirao ranu: Sad je kao nov, pa može da planira startegiju za izbacivanje na prvom Plemenskom savetu. Nada se da će i ostatak muškaraca biti uz njega u ideji da se oslobode najslabije devojke. Biće zanimljivo videti mali rat među saplemenicima oko prevlasti i muško-ženske dominacije.

A žene, umesto da razmišljaju o prvom izbacivanju, one razmišljaju ko je s kim u šemi. Dina tako nagađa da li se Ana i Njegoš muvaju, s obzirom da se ne razdvajaju, ali nisu joj tu čista posla ni sa Nemanjom i Anom. U svakom slučaju, smatra Dina, Ana ima najviše simpatija kod dečaka jer je stalno sa njima.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker