Survivor: I dalje bez vatre

Ko gubi nema pravo da se ljuti. Pripadnici plemena Manobo smrzli su se tokom prve noći u svom siromašnom i nevešto sklepanom kampu. U tanušnim kabanicama takmičari su drhtali dok su pokušavali da zbijeni jedno uz drugo razviju malo više toplote. Očigledno da u
0
1 / 6 Foto: Tv Fox

Pobednici u prvoj igri, ljubičasti ratnici Ga’dang za nijansu bolje provode noć, bar su pod ciradom. Ipak, dnevna temperatura od 23 stepena teško da će ugrejati promrzle i već izgladnele robinzone. A tek je drugi dan.

Za sada, a tek je početak, u oba plemena vlada harmonija, a entuzijazam je na zavidno visokom nivou. Ipak, kako reče Dušan Milisavljević, mnogo je testosterona na malom prostoru. Hormoni rade, bore se za vođstvo, dok devojke muku muče sa frizurama.

Muškarci se žale na tešku noć, hladnoću i kišu i bacaju se na sređivanje kampa. Devojke u plemenu Manobo spremaju doručak i stidljivo, za sada samo u kameru, iskazuju mišljenje o saplemenicima. Tako od Dine saznajemo da je Gordana već preuzela štafetu (čitaj:varjaču) i da deli obroke po svom nahođenju, kao gazdarica. Slično je i u plemenu Ga’dang gde je Pece od početka vođa parade. Kako to mudro primećuje Peđa, mnogu su svi fini i dobri, a to nikako ne ide. Nadajmo se da će karte uskoro da se otvore.

Ni jedno pleme ne zna da zapali vatru. Aleksandar Krajišnik pravi luk i strelu, Anita je došla na genijalnu ideju (koju je, doduše, našla na netu) da pokušaju da zapale vatru uz pomoć kondoma i morske vode, Branka i Luka raspravljaju o koristi služenja vojske, Vesna svojim hrkanjem zabavlja društvo na plaži, a Ga’dang se nosi mišlju da naprave žurku na plaži. Svirali bi oni u bambus, samo da nisu lenji da zapale i vatru oko koje bi igrali. Zanimljivo je da se oko vatre više cimaju devojke, ali uzalud. Aforističar Srđan zaključuje da su Indijanci bili budale jer njima, (genijalcima, prim. aut.) nije pošao za rukom ni jedan poznati metod.

 

 

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker