Farmeri spremaju predstavu

Farmeri su dobili zadatke od mentora Proke, ali i novog gazdu farme Đuru palicu. Nedelja je protekla bez svađa i farmeri su se lepo provodili, smejali i šalili
0
1 / 8

Farmeri su dobili nedeljni zadatak od Proke: završavanje svinjca – zatvaranje obora, treba da naprave hranilice od drveta i da postave korito. Pored toga, učesnici Farme sami moraju da za komšije osmisle predstavu koja će biti prilagođena vremenu pre jednog veka. To podrazumeva da sami osmisle scenografiju, kostim i scenario za predstavu. Za potrebe predstave mogu da koriste frulu i harmoniku. Predstava treba da sadrži bar jednu pesmu – u kojoj će neki svirati, a drugi pevati, zatim treba da odigraju kolo i da izvedu neki skeč. Sve što se bude dešavalo u predstavi mora da bude prilagođeno starinskom načinu života i ne sme da sadrži ništa od modernih tvorevina. I muzika i tekst pesme i skeč moraju biti u duhu vremena u kojem naši farmeri trenutno žive.

Nedeljno jutro u Farmi počelo je mirno. Big mama je u gazdinoj kući sređuje se, loži vatru, pije kafu, dok ostali farmeri spavaju. Marina, Viktorija, Maja i Topalko su u štali, gde žene muzu krave dok ih Topalko nadgleda. Do devet sati svi farmeri se bude, Olja i Đuro su poslednji. Olja bi volela da napusti Farmu, ali ne da izađe sama, pa se svim silama trudi da bude izbačena. 

Većina farmera sedi u kuhinji, predlažu Olji šta da radi u toku nedelje, ne bi li se zgadila gledaocima, pa da je oni i izbace.

Maja i Đuro pričaju u spavaonici i pevačica nagovara glumca da uzme slugu, jer oseća da će on biti gazda.
Mirno jutro prekida Ognjen i tada počinje sastanak. Voditelj im saopštava im da je Đuro novi gazda. Nakon toga čita im Boškovo dugačko pismo. Big mama je izgledala tužno kada je završila sa gazdovanjem, ali se ujedno kao i svi ostali obradovala dolasku novog gazde.

Muškarci su u dvorištu, sede i pričaju. Nigor je uhvatio kokošku i počinje da je mazi. Maja koja se tu zadesila komentariše kako je kokoška mirna i kako Nigor treba da je kresne, zato što je petao nije ni dotakao prethodni dan. Pile sugeriše da bi u tom slučaju trebali da otvore sigurnu kuću za kokoške. Ubrzo nakon toga Pile počinje da glumi voditelja TV shop-a, dok Nikola preuzima ulogu demonstratora - reklamiraju višestruku funkcionalnost metalne kutije za duvan.

Tačno u podne Viktorija juri Nikolu po kuhinji da proba čaj koji je ona napravila. Za to vreme Maja je u spavaonici i čita ispovest koju je napisala za popa. U kuhinji su Viktorija, Nikola, Cakana i Marina koji komentarišu da nekim osobama ni ispovedanje, ni pop ne mogu pomoći. 

Skoro svi ukućani su polegali. U spavaonici Nigor nema mira, ustaje iz kreveta i po sobi juri obada. Pomaže mu Sale, koji u jednom momentu pada sa kreveta. Maja se buni i govori da će je otrovati sprejom za muve. Nigor i Nikola igraju fudbal u u dvorištu dok ostali spavaju . Marina, Topalko i Toma su u dvoristu, pevač svira harmoniku, a Marina peva. Đani ima se pridružuje i počinje da igra. 
Uskoro su svi sem Viktorije napolju i prave predstavu Ko to tamo peva. Maja za vreme ručka priča o njenom pevanju, o momcima, muževima, ljubavincima i kako su je tretirali. Pile je zadirkuje, a Maja na kraju svega toga kaže da ne voli ništa da priča pred kamerama!?

Svi ukućani su se okupili napolju, napravili su televizor i počinju da glume prave predstavu o sportu, Grand šou i Tarotu.

U toku noći Maja i Olja igraju društvenu igru Ne ljuti se čoveče. Maja kaže da je jedini način da izleči alergiju da radi sve što ne bi smela - spava na senu itd. Maja kaže da joj nedostaju deca i muž, ali da zna da je oni stalno gledaju. Maja i Đuro su sada sami u dnevnoj sobi, pričaju o nominacijama, Maja kaže da je od Đure naučila da gleda svoja posla i da je Cakani prepustila kuhinju jer je to čini srećnom. Tražila je od Đure da je ubaci u Kursadžije, ali on joj je rekao da sada radi na nekom drugom projektu, te i da može da je ubaci da glumi plavušu u istom ukoliko to zaista želi. Svi planiraju otvaranje kafića, pričaju o tome šta će pevati. Sale, Nigor, Pile, Olja, Maja i Marina su u spavaćoj sobi igraju se igre pogađanja, smeju se, raspoloženi su.
Počinju da igraju drugu igru i to u skidanje. Prva je pogrešila Olja i skinula jednu patiku… Sve vreme su se šalili na račun onoga ko pogreši jer je morao sa skine po jednu stvar, a sebe. Na kraju igre Nigor je ostao go.

TAGOVI: Farma123
makonda-tracker