Tv lica...kao sav normalan svet sa Zdravkom Šotrom

0
Emisija će biti na programu u subotu 2. novembra od 15h na Prvom programu RTS-a.
Zdravko Šotra, foto: Promo
Zdravko Šotra, foto: Promo

Kako su Slobodan Aligrudić i on držali strah jedan drugom kada su polagali prijemni na Akademiji? Zašto su letovanja sa Zoranom Radmilovićem, Đuzom i Vlastom Velisavljevićem bila posebna? Kako je ubedio Desanku Maksimović da recituje?

Na ova i mnoga druga pitanja odgovara Zdravko Šotra. Reditelj serija rekordne gledanosti i filmova koje publika različitih generacija voli, u bašti Madere govori o glumcima sa kojima je provodio vreme, o tome kako je podela pola posla, kako voli glumce, kako je izgledalo stvaranje istorije televizije od njenih početaka. U šetnji Tašmajdanom, a kasnije u potkrovlju zgrade u jednoj mirnoj ulici u centru Beograda gde živi, priča istoriju familije Šotra.

O odrastanju, siromaštvu, stradanju čitave porodice, sećanjima na prvo fotografisanje i prvi honorar, ali i uz divne anegdote iz vremena dolaska u Prvu beogradsku gimnaziju i problemu s matematikom, o poslovima koje je radio posle završene Građevinske škole govori poznati reditelj u novom izdanju emisije  Tv lica...kao sav normalan svet.

Autor emisije je Tanja Peternek Aleksić.

makonda-tracker