Žikina šarenica: Najzanimljiviji detalji iz letnjeg serijala ovog vikenda na RTS

0
Tokom letnjih dana u septembru gledaoci će imati priliku da se podsete najzanimljivijih detalja iz letnjeg serijala emisije Žikina šarenica.

Ove subote u prvom satu emisije neobične priče sa Avale. Ekipa emisije našla se na početku leta u restoranu Majdan. Uz lep ambijent nekadašnjeg kamenoloma, a danas prestižnog nacionalnog restorana biće reči o rudnicima na ovoj planini, turističkim objektima, starom gradu Žrnovu, avalskom tornju i spomeniku neznanom junaku.

U drugom delu Žikine šarenice ove subote biće reči i o jednoj od najlepših i najstarijih banja u Srbiji - Bukovičkoj. Osim priča i istoriji banje, njenom jedinstvenom parku skulptura i manifestaciji Mermer i zvuci gledaoci će uživati i u ambijentu najvećeg i najlepšeg akva parka u Srbiji koji dopunjava ponudu hotela Izvor koji se okitio sa prestižnih pet zvezdica. Gledaoci će, po običaju, uživati i u bogatoj muzičkoj ponudi.

U nedelju 9. septembra prvi deo emisije Žikina šarenica preneće letnju atmosferu sa prestižnog izletišta Srbrno jezero na Dunavu.
Ovo izletište poznato po brojnim vikendicama od ovog leta dobilo je i novi hotel, izuzetno opremljenu marinu, otvoreni bazen.
Biće to prilika da se gledaoci upoznaju i sa znamenitostima obližnjeg Velikog Gradišta, koje je uvek bilo velika i važna luka na Dunavu.


Emisija Žikina šarenica napunila je sedam godina redovnog emitovanja, a početkom jula emitovana je i jubilarna sedamstota  emisija. Ambijent za obeležavanje jubileja je bio prostor ispod Kalemegdana u Beogradu kod Nebojšine kule.


Brojni gosti emisije ispričaće zanimljive priče, a predstaviće se i brojni estradni umetnici.
Autor i voditelj je Žika Nikolić.

 

makonda-tracker