Cakana u subotu u Žikinoj Šarenici

0
U subotu, 7. jula na programu RTS-a u emisiji Žikina Šarenica gostuje Dragica Radosavljević Cakana.
Žika Nikolić
Žika Nikolić

Na početku letnje serije ekipa emisije Žikina šarenica stiže u okolinu Velikog Gradišta na Srebrno jezero jedno od najlepših u Srbiji koje je poslednjih godina promenilo lični opis. Sad a je to prestižno mesto za odmor i relaksaciju. Gledaoci će saznati i kakvi su planovi za dalji razvoj.
U ovom kraju rodjen je legendarni majstor na violini Vlastimir Pavlović Carevac. Tradicionalno se u Velikom Gradištu održava manifestacija Carevčevi dani. Organizatori najavljuju ovogodišnju smoggy violinista, a gledaocima će se predstaviti prošlogodišnji pobednik Marko Tešić.
U muzičkom delu emisije nastupiće grupa Luna, Dragica Radosavljević Cakana i Narodni orkestar RTS-a pod upravom Vlade Panovića.

U nedelju, 8. jula ekipa Žikine šarenice boraviće u jednoj od najlepših banja u Srbiji u Bukovičkoj Banji kod Aranđelovca. Biće reči o istoriji ovog lečilišta u kome su se krepili još Dositej Obradović i Knez Miloš Obrenović, kao i o modernizaciji i novim turističkim kapacitetima.
U ovoj emisiji biće reči i o bogatoj turističkoj ponudi u okolini.
Gost emisije biće Slađan Kantar, đak generacije srednjih škola.
U muzičkom delu nastupiće rok grupa Pogrešila roda iz Arandjelovca koja je stigla do finala ovogodišnjeg izdanja serijala Ja imam talenat, kao i brojni izvodjači uz Narodni ansambl RTS-a pod upravom Branimira Đokića.

Autor i voditelj emisije je Žika Nikolić.

makonda-tracker