dosledna sebi

EKSTRA NENA JE ODBIJALA DA PREĐE GRANICU DOBROG UKUSA: Nisam gradila karijeru na skandalima i niskim strastima

0

Poznata pevačica  u emisiji 30 minuta osvrnula se na dugu muzičku karijeru 

foto: Promo
foto: Promo

Gošća emisije 30 MINUTA ovog petka je pevačica Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena. Nedavno je u izdanju PGP RTS-a izdala dvanaesti samostalni album pod nazivom "Marioneta".

 

Među dosadašnjih 12 samostalnih albuma koje je snimila ova umetnica, kako je relevantni muzički kritičari nazivaju „prva dama srpske šansone", samo prva dva su objavile druge muzičke kuće. Zahvaljujući neobičnoj boji i opsegu glasa, Ekstra Nena se uspešno ostvarila u različitim muzičkim žanrovima: gradska i narodna pesma, romansa, šlager , džez , kancona, filmska muzika, a koncertni repertoar izvodi na nekoliko svetskih jezika: engleski, italijanski, francuski, nemački, španski, grčki, ruski...

 

foto: Promo

Do sada je osvojila 26 nagrada na muzičkim festivalima, a zapažen uspeh postigla je reprezentativnim nastupom na „Pesmi Evrovizije" u Švedskoj. Uz to, autor je četiri knjige (bajke, poezija i proza) i dobitnica priznanja Zlatna značka Kulturno prosvetne zajednice Beograd, za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umetnosti.

 

Nikada karijeru nisam gradila na skandalima, niskim strastima i neukusu — napomenula je pevačica.

 

Kaže da povlačenja nema jer je muzika njen život i da na kopromise nije spremna.

 

Autor i voditelj emisije koja će biti emitovana u petak, 3. januara, u 20.30 na Edu TV — Obrazovnoj televiziji je Dejan Jelača.

 

 

makonda-tracker