nižu se pretpostavke

NAJNOVIJA TEORIJA O "IGRI PRESTOLA" ZAINTRIGIRALA SVET: Da li je ON ključna figura koja vodi do raspleta?

0

Ostala je samo još jedna epizoda do kraja najpopularnije serije na svetu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

UPOZORENJE: Ako niste gledali sve epizode osme sezone, ne čitajte tekst!

 

foto: Profimedia

Deneris Targerijen u petoj epizodi "Igre prestola" spalila je Kraljevu Luku i sve njene stanovnike i neverovatno zaličila na svog oca Eris, iliti Ludog kralja. Otac koji pati od teškog oblika psihoze i ćerka od težeg oblika neuroze imaju tendenciju ka tiraniji i sadizmu. Sumnja se da će Džon Snou ubiti svoju tetku kako bi uveo demokratiju u Vesteros.

 

Arja Stark je ubila Kralja noći valirijskim čelikom, kojim su Deca šume napravila prvog Belog hodača kako bi se odbranili od Prvih ljudi, koji su došli na njihovo tlo, i ispunila proročanstvo Azora Ahai (obećani princ koji će prekinuti dugu noć), koje je predvidela Melisandra i pratioci Gospodara svetlosti.

 

foto: Profimedia

 

Teorija sugeriše da je Bren Stark, koji je u međuvremenu postao trooki gavran, zapravo Gospodar svetlosti i da je vodio Arju do čuvene scene u kojoj je ubila Kralja noći.

 

Ako se prisetimo četvrte epizode, Bren je rekao da Starkovi više nisu njegova porodica i da on živi u prošlosti.

 

foto: Profimedia

 

 

Bren je u prethodnoj sezoni dao Arji valirijsko sečivo kako bi mogla da ga iskoristi protiv Kralja noći kad dođe vreme. Ovo oružje je prvi put viđeno u prvoj sezoni.

 

foto: Profimedia

 

Bren, koji evidentno može da manevriše vremenom, mlađoj verziji sebe je poslao nož. Svi neverovatni momenti Gospodara svetlosti su zapravo Brenovo manipulisanjem prošlošću i vremenom.

 

Ovo je razlog zašto je Kralj noći došao upravo po Brena Starka. Njih dvojica su dva kraja spektra. Jedan je zadužen za dugu noć, a drugi je predstavnik svetlosti, odnosno dana.

 

 

makonda-tracker