Vesna Čipčić u Žikinoj šarenici

0
Autor i voditelj šou programa Šarenica Žika Nikolić i ovog vikenda će u terminima od 9.05 časova obradovati svoje gledaoce interesantnim pričama i gostima
foto: Luka Šaracv
foto: Luka Šaracv

Ove subote gostuje novobeogradska kulturna mreža. U emisiji će pričati članovi umetničke porodice Dragović, otac Radivoje primenjeni umetnik, ćerka Dragana dizajner i braća muzički umetnici.

Gledaoci će imati prilike da prošetaju Šumadijom, upoznaju se sa Topolom i vide najzanimljivije detalje iz crkve na Oplencu, novine u Muzeju. Takođe tu je i priča o najmodernijem hotelu u Srbiji, Izvor u Bukovičkoj Banji. Otvaranje ovog hotela je i početak obeležavanja jubileja – dvestote godišnjice ove banje. U muzičkom delu emisije glumica Danica Todorović, koju gledamo u seriji Selo gori, a baba se češlja predstaviće se i kao interpretator gradskih pesama.

U nedelju su gosti umetnici iz Sremskih Karlovaca, a povod je rođendan pesnika Branka Radičevića. Dragan Lakićević nagrađen pečatom varoši sremskokarlovačke, Ljiljana Petrović, koja će otpevati pesme na stihove Branka Radičevića, Vesna Čipčić, dramska umetnica...

U Podgorici od 2010. postoji Matica srpska. O njenom radu i aktivnostima pričaju  prof.dr Jelica Stojanović i doc.dr Dušan Krcunović. U Kotoru više od 170 godina postoji Srpsko pjevačko društvo. Kako rade i koji su njihovi najveći uspesi u reportaži Perice Đakovića. U muzičkom delu nastupiće Nacionalni ansambl Kolo i Ženska pevačka grupa iz Bijele.

makonda-tracker