intervju

Zvezda serije "Predstraža", Imodžen Voterhaus: Fantastične serije su popularne jer živimo u sumornom svetu

0

Mlada glumica Imodžen Voterhaus, koja igra u seriji "Predstraža" opisuje svoja iskustva sa snimanja i objašnjava popularnost serija baziranih na fantastičnim pričama.

Imodžen Voterhaus
Imodžen Voterhausfoto: Promo

Serija se bavi mladom Talon, poslednjom preživelom iz rase „crne krvi”. Nakon što je celo njeno selo okrutno ubila trupa plaćenika, jedino je Talon pobegla i zaklela se da će osvetiti svoju porodicu. Prateći trag ubica, put je vodi ka zabranjenoj tvrđavi na ivici civilizacije.

 

Imodžen Voterhaus u intervjuu govori o seriji i svojim iskustvima sa snimanja.

 

Šta vas je privuklo da radite seriju “Predstraža”?

 

- Ima originalnu priču. Kada sam pročitala scenario shvatila sam da je posebna. Tokom čitanja pitala sam se “Šta će se sada desiti?” Dopada mi se činjenica da ima jak ženski glavni lik, a ja sam potpuno za tako nešto jer volim da su žene snažne ličnosti.

 

Imodžen Voterhaus
Imodžen Voterhausfoto: Promo

Da li nam možete opisati svoj lik?

 

- Gvin je zabavna za igranje. Ona je dosta naređivački nastrojena i razmažena, ali je i zabavna i pametna. Dobro koristi reči i voli da ispadne najpametnija u društvu, to je njena snaga. Ona živi u društvu kojim dominiraju muškarci, tako da mora sama da ostvari svoj put kao žena.

 

 

Koliko je fantastičan i neobičan svet “Predstraže”?

 

- Veoma. Možete se izgubiti u tom svetu. Šetala sam se na setu snimanja okružena statistima sa štitovima, mačevima, lukovima i strelama, može vas sve to poneti da pomislite da ste u srednjovekovnom dobu. Na školskim ekskurzijama oblačili smo se kao Vikinzi. Rad na seriji “Predstraža” budi kod mene sličan osećaj.

 

Kako su Vam se dopali kostimi?

 

- Veoma su mi se svideli. U svakodnevnom životu ne nosim često haljine, ali Gvin je dama kojoj je bitno kako izgleda i trudi se da bude u najboljem mogućem izdanju. Ona nosi haljine ukrašene dragim kamenjem i ima dugu kosu. Kostimi su veoma zabavni i pomažu da se uđe u lik.

 

Imodžen Voterhaus
Imodžen Voterhausfoto: Promo

Da li vam se dopada nošenje ekstenzija za kosu?

 

- Ne! Htela sam da ih skinem. Teške su i padaju oko lica, to nije u mojoj prirodi. Ja sam vrlo jednostavna, u tome se razlikujemo Gvin i ja. Snimanje je trajalo četiri meseca, tako da sam molila frizere da mi skinu ekstenzije kada smo imali nekoliko pauza od snimanja.

 

 Šta mislite zašto je žanr fantazije sada tako popularan?

 

- Možda zato što živimo u sumorno vreme politički. Mi smo u periodu istorije koji se najbrže menja, a budućnost je vrlo neizvesna. Tako da svima prija neki beg od stvarnosti. Može da nas prenese u novi svet gde savremeni političari ne postoje.

 

Imodžen Voterhaus
Imodžen Voterhausfoto: Promo

Za kraj kako biste opisali svoj rad na seriji?

 

- To je bila odlična zabava. Seriju može gledati cela porodica, a to ne možete više lako da nađete. To je za decu kojoj nije dozvoljeno da gledaju “Igru prestola”. Nadam se da će “Predstraža” da obezbedi zajednički provedeno porodično vreme ispred ekrana.

 

Nova avanturistička fantastična serija „Predstraža” sa deset jednosatnih epizoda na kanalu SCI FI nedeljom u 21:00.

 

 

makonda-tracker