Tanja Bošković i Petar Božović u Žikinoj šarenici

0
Ovog vikenda u emisiji Žikina šarenica autora Žike Nikolića koja se emituje vikendom od devet časova, gostovaće naše proslavljeni glumci Tanja Bošković i Petar Božović

U emisiji Žikina šarenica ove subote biće najviše reči o jednom od naših najvećih slikara Savi Šumanoviću, koji je rođen na današnji dan pre 115 godina. U galeriji Doma vojske u Beogradu traje izložba Save Šumanovića, a biće reči i o Šidu, gradu u kome je Sava Šumanović proveo najveći deo života i gde postoji galerija sa stalnom postavkom.

Gosti emisije biće glumac Petar Božović, aforističar Dušan Đurić, a kviz Žikine pitalice potražiće odgovore na neka pitanja o znamenitim srbima rođenim na današnji dan: vajara Tome Rosandića, slikara Save Šumanovića, rediteljke Mire Trailović, scenariste Siniše Pavića, slikara Dragana Maleševića Tapija.

Tema nedeljne emisije je Sveti Sava i njegova dela. Biće reči i o akademiji koju priprema Udruženje književnika Srbije. Gosti emisije su pesnik Pero Zubac i glumica Tanja Bošković. U ovoj emisiji biće reči i o pripremama turističkih i radnika iz oblasti kulture o pripremama za nastup na sajmu turizma u Briselu početkom februara. O suvnirima Srbije pričaće Jelena Lazić iz Stragara kod Kragujevca, a o izradi grnčarskih proizvoda pričaće Katarina Trnavčević iz Zlakuse kod Užica. O nastupu na briselskom sajmu pričaće i turistički radnici Beograda.

makonda-tracker