Montevideo, Bog te video u Žikinoj Šarenici

0
U emisiji Žikina šarenica ove subote 25. decembra gosti su autori i glumci filma Montevideo, Bog te video, a u nedelju će biti reči o Bukovičkoj Banji
foto: Ivan Dobričić
foto: Ivan Dobričić

O svom rediteljskom debiju pričaće Dragan Bjelogrlić, o kreativnoj saradnji Srđan Dragojević, a svojim prvim ulogama brojni mladi glumci koji se pojavljuju u filmu. Osim priče, inserata iz filma, muziku iz filma izvešće umetnicki ansambl Vojske Srbije Stanislav Binički, dok će Željko Stepanović otpevati pesme koje su bile popularne između dva rata kada se i događa radnja filma Montevideo, bog te video.

U nedelju će se  govoriti o Bukovičkoj Banji kod Aranđelovca, o puštanju u rad najmodernijeg hotela u Srbiji Izvor i nastojanju da se ovoj banji vrati stari sjaj. Biće reči i o knjizi u kojoj su se našle svetske zvezde koje su tokom dvadesetog veka boravile u Beogradu koju je izdao Službeni glasnik. U emisiji će pevati Bisera Veletanlić, Merima Njegomir, grupa Legende, a sviraće bubnjar Dragoljub Đuričić i Narodni ansambl solista RTS-a pod upravom Branimira Đokića.

Autor i voditelj emisije koja je na program za vikend od 9 časova je Žika Nikolić.

makonda-tracker