tv preporuka

„Švedski krelci“ ponovo na malim ekranima

0

Ukoliko ste ljubitelj uvrnutih komedija koje prikazuju manje glamuroznu stranu Los Anđelesa, ova serija je pravi izbor za vas.

foto: Promo
foto: Promo

U slučaju da niste gledali prvu sezonu Švedskih krelaca (Swedish Dicks), mali uvod: ova švedsko-američka serija prikazuje dva privatna detektiva bez dozvole za rad. Ingmar Anderson, bivši bankrotirani kaskader (glumi ga poznati švedski glumac Peter Stormare) i Aksel Kruse (Johan Glans, glumac zasad poznat jedino u Švedskoj) suočavaju se sa neverovatnim zahtevima svojih klijenata i svojski se trude da zavladaju „detektivskom scenom“ u Los Anđelesu.

 

Druga sezona  počinje Ingmarovom željom da ozakoni rad svoje detektivske agencije i aplicira za licencu, ali to povlači niz neočekivanih događaja. Kijanu Rivs nastavlja svoju ulogu Teksa u drugoj sezoni. Naime, detektivskim poslom Ingmar je počeo da se bavi nakon što mu je preminuo najbolji prijatelj i kolega kaskader, koji se u seriji pojavljuje kao duh, a tumači ga upravo pomenuti holivudski glumac – što nije baš uobičajeno, jer Rivs učestvuje često u televizijskim serijama. 

 

On mi je stari prijatelj, još otkad smo zajedno glumili u filmu Konstantin. Ostali smo u kontaktu. Poslao sam mu scenario Švedskih krelaca i svidelo mu se. Morali smo odmah da snimimo sve njegove scene za samo dva-tri dana snimanja, jer nismo imali novca da takvu zvezdu snimamo 10 epizoda. Kijanu se u seriji pojavljuje u nekoliko epizoda kao duh. Zato sam mu vratio uslugu i besplatno odigrao ulogu u filmu Džon Vik 2“, rekao je Stormare tokom prve sezone.

 

Osim Rivsa, u nekoliko epizoda se pojavljuje i Trejsi Lords (koju oni odrasli sredinom 80-ih godina još pamte po njenoj karijeri u porno filmovima, da bi se kasnije prepustila mejnstrimu), u ulozi Džejn, opake konkurencije Ingmara i Aksela, koja ima sopstvenu detektivsku agenciju.

 

 

makonda-tracker