subotom od 17h

San urgentne noći stiže na male ekrane

0

Danas je u biblioteci Urgentnog centra najavljen početak emitovanja serijala „San urgentne noći“ koji će gledaoci imati prilike da prate subotom od 17 časova na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

foto: promo
foto: promo

Dokumentarno-igrani serijal „San urgentne noći“ napravljen je po istoimenoj knjizi prof. dr Predraga Mitrovića. Serijal se sastoji od 14 epizoda koje sadrže po dve nesvakidašnje priče lekara Urgentnog centra koje prate igrane, dinamične rekonstrukcije. Videćemo priče o lekarima, pobedama, o velikim ljudima koji ponosno i predano rade svoj posao spasavajući svakodnevno ljudske živote.

Prisutnima su se obratili dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra, prof. dr Predrag Mitrović, prema čijem romanu serijal nosi ime i Jovana Uhrin, autor serijala.

foto: promo


- Ovo je poseban dan za sve zaposlene jer ova ostanova je do sada uglavnom bila prikazivana kao ustanova o kojoj se govori u brojevima. Koliko je pregleda obavljeno u toku 24 časa i da li su nadmašili famozan broj od hiljadu dnevno. Ova emisija govori da pored brojeva postoje veoma ozbiljni slučajevi koje rešavaju referentni i najbolji doktori ove regije koji uspevaju da najteže i najkomplikovanije situacije uspešno rešavaju i pacijente pošalju kući na nogama - rekao je dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra.

- Roman koji je inspiracija za ovu seriju nastao je 2006. godine tako što sam zapisivao šta mi se dešavalo u lekarskoj sobi, u jednoj ambulatni tokom jedne noći. Presrećan sam što je ova knjiga bila inspiracija za nastanak ovog serijala koji je prvi u našoj zemlji koji prikazuje istinite priče koje se dešavaju u ovoj ustanovi - istakao je prof.dr Predrag Mitrović, autor knjige „San urgentne noći“.

 

foto: promo

Jovana Uhrin, autor projekta, zahvalila se na saradnji svima koji su učestvovali u stvaranju ovog jedinstvenog dokumentarno-igranog serijala, prvenstveno zaposlenima u Urgentnom centru koji 365 dana u godini vodi najtežu borbu – borbu za ljudski život.

 

 

makonda-tracker