JUBILEJ

Hiljadito izdanje Kulturnog Dnevnika RTS- a

0

U četvrtak, 18- og januara biće emitovana hiljadita emisija TV formata koji zbog svoje konstantne aktuelnosti, novinarske doslednosti, inventivnosti, sadržaja i vizuelne atraktvno redovno prati auditorijum u Srbiji .

foto: Promo
foto: Promo

Od februara 2014 - te (kada je počelo emitovanje), „Kulturni dnevnik” nudi presek najvažnijih i najatraktivnijih kulturnih događaja iz zemlje i sveta ali i pop kulture, novih tehnologija, mode, onoga što podrazumevamo pod lajfstajl...
Očekivanja, da će ova emisija biti "Kulturna revolucija na domaćem televizijskom nebu" i da će vratiti kulturi mesto koje joj u medijima i javnosti pripada- itekako su ispunjena i premašena.


Svakodnevno, savremeno, brzo, ali ne i površno- ovaj programski sadržaj nudi informacije o temama koje se tiču kulture, uspevajući u težnji da zainteresuje i informiše gledaoce o ličnostima i događajima iz ove oblasti. Emisiju karakterišu obilje informacija, izveštaji, analize kritičara i aktuelni gosti, iz svih oblasti kulture i umetnosti.


Urednčki tim čine: Neda Valčić Lazović, Olivera Milošević, Selina Lovren Aksentić, Vojka Pajkić Đorđević, Marija Miljević, Dragana Pantić, Sandra Perović, Maja Tucaković, Snežana Stamenković, Lidija Božić i Biljana Bralušić, Svetlana Ilić.


Novinari saradnici emisije su : Marko Rajković, Gordana Stijačić, Gordana Glavinić, Biljana Savić, Slađana Simić Jakuš, Jelena Kneževič, Danijel Mandić i novinari Dopisništva RTS-a, iz svih dopisničkih centara u Srbiji i iz sveta.
U četvrtak, 18- og januara u 23.05, na Prvom programu RTS- a biće emitovano hiljadito izdanje emisije „Kulturni dnevnik“. O značaju Kulturnog dnevnika i prostoru koji kultura i umetnost imaju u medijima, govoriće gosti jubilarnog izdanja emisije: Vladan Vukosavljavić, ministar kulture i informisanja, Nikola Mirkov, direktor RTS- a u vreme osnivanja Kulturnog dnevnika, Dr Milena Dragićević Šešić, stručnjak za kulturu i medije, Boris Miljković, krativni direktor RTS- a i Nebojša Bradić, glavni i odgovorni urednik Kulturno umetničkog programa RTS- a.


Urednica emisije: Olivera Milošević
Montaža: Branisalav Popović Realizator: Vladimir Đurđević

 

makonda-tracker