premijera

Satira, humor i ironija: Predstava Amateri oduševiće publiku (FOTO)

0
Hrvatska predstava koja je urađena sa istom tematikom, na naš način sa našim glumica...
foto: Promo

Predstava “Amateri”, nastala je po scenariju Borivoja Radakovića, pisca i scenariste iz Hrvatske, biće premijerno izvedena 1. juna na sceni Centra za kulturu Božidarac u samostalnoj produkciji reditelja Aleksandra Jankovića i glumaca Miloša Vlalukina i Marka Janjića.

Ovaj komad, pun satire, humora i ironije, izvodi se u Hrvatskoj od strane hrvatske autorske ekipe već nekoliko godina, a tematika i problematika je toliko bliska našem podneblju i okolnostima, domaća autorska ekipa uvidela je da je pravo vreme da se i u Srbiji postavi na pozorišnu scenu. Borivoj Radakvić ustupio je našoj ekipi ovaj komad za adaptaciju i izvođenje.

Borivoj Radaković je ovim rečima opisao predstavu....

 “Amateri” je socijalno angažovana crna komedija koja na izvrnut i ekscentričan način progovara o neuralgičnom punktu naše svakodnevice – siromaštvu koje poput raka izjeda ljudsko dostojanstvo i moral. Dovedeni na rub egzistencije, junaci ove tragikomedije vodoinstalater papučar Zlatko Belić Beli (Marko Janjić ), isfrustrirani kukavac Grga (Miloš Vlalukin), lokalni socijani slučaj Kuka (Srđa Bjelogrlić) i iskusna prostitutka Stella, sa dva L (Milena Predić) odlučili su se na očajnički čin: pokušavaju da snime porno film “Made in Serbia” koji bi ih izvukao sa dna i napunio im džepove. Kako to obično biva u životu, priča kreće drugim tokom tako da oni, umesto telesne, pred publiku rasprostiru svoju emotivnu golotinju: svoje sudbine, svoje strepnje i frustracije, svoje utopijske želje", završava Borivoje.

 

foto: Promo

Aleksandar Janković, reditelj koji je radio predstavu u Srbije, je video ovako...

 Par dana nakon što sam pogledao predstavu Amateri u Zagrebu, Miloš Vlalukin dugogodišnji prijatelj i kolega mi je rekao da je pročitao jako zanimljiv dramski tekst Borivoja Radakovića. „Amateri?“, pitao sam? To je bilo dovoljno da se oko Amatera okupi izvanredna ekipa koja će vas zabaviti do bola.


 

 

 

makonda-tracker