JDP: Tektonika osećanja prvi put za beogradsku publiku

0
Tektonika osećanja najprevođenijeg i najpopularnijeg dramskog pisca Erika Emanuela Šmita prvi put je izvedena 23.februara u Šabačkom pozorištu, a 5.aprila od 20.30 časova biće predstavljena i beogradskoj publici u JDP Teatru Bojan Stupica.

Komad popularnog francuskog pisca prevela je i adaptirala Dragana Bošković, dok je za režiju, scenografiju i izbor muzike zadužena Andrea Ada Lazić. 

U predstavi, glavni lik – Diana, poveren je Sonji Milojević, dok Rišara igra Vladimir Milojević, Radicu će predstaviti Aneta Tomašević, Elenu mlada glumica Nina Janković, a Madam Pomere će igrati Ivan Tomašević

Rediteljka Nikola Lazić potpisuje scenografiju i izbor muzike, a kostimograf je Selena Tomašević, dok je za scenske pokrete zadužena Kristina Pajkić.

Reč je o zanimljivom žanru u kojem ima svega pomalo - melodrame, trilera, pa i komedije.

Predstava govori o igri osećanja i posledicama takve igre. Dvoje sredovečnih ljudi počinju da sumnjaju u svoju ljubav i iz te sumnje rađaju se tektonske promene - zemljotresi

- Specifičan žanr u kome Šmit piše svoje komade, koji lavira od komedije, preko melodrame do tragedije, povukao me je da ovde iskombinujemo sve u jednoj predstavi.  Elegantna i surova komedija, kako bi rekao pisac o svojoj drami. Silovita i nežna – prokomentarisala je Andrea Ada Lazić ovu predstavu.

makonda-tracker