Novi komad Tene Štivičić u Ateljeu 212

U Ateljeu 212 rediteljka Tatjana Mandić-Rigonat postavila je komad Svici po tekstu Tene Štivičić, u kome sjajna glumačka postava dočarava slučajni skup ljudi zatočenih na aerodromu
0
1 / 4 Foto: Dušan Đorđević

Tekstovi Tene Štivičić već su poznati beogradskoj pozorišnoj publici, budući da su predstave Dvije i Ne mreš pobjeć’ od nedelje igrane s velikim uspehom na sceni Ateljea 212. Od prošlog petka, na sceni ovog teatra izvodi se i predstava Svici, koju je po tekstu ove vrlo popularne hrvatske spisateljice režirala Tatjana Mandić-Rigonat. Komad se kroz prizmu situacije bez izlaza bavi sudbinama običnih ljudi, a iako je obojen različitim emocijama, ispričan je na vrlo duhovit način.

- Radnja predstave odvija se na jednom aerodromu na kome su, igrom slučaja, zarobljeni različiti putnici. Svi oni krenuli su na različita putovanja i treba da stignu na različite destinacije, ali jaka oluja, zbog koje je odložen let, prinudila ih je da se zadrže na tom aerodromu. Cela priča zapravo je jedna metafizička situacija, zbog čega se nijednog trenutka ne bavim sistemom funkcionisanja aerodroma, već samo ljudskim sudbinama koje su zatočene na njemu. Taj aerodrom je prostor međuvremena, on je vremenska rupa u kojoj se smeštaju razne vrste emocija – objasnila je rediteljka.

Zanimljivu priču upotpunjuje sjajna glumačka postava u kojoj su Aleksandra Janković, Ljubomir Bandović, Goran Jevtić, Anđelika Simić, Vlastimir-Đuza Stojiljković, Vanja Milačić, Vjera Mujović, Hristina Popović i drugi. Tumačeći različite karaktere, oni, svi do jednog, tragaju za životnim iskrama u vidu malih svetlećih insekata, svitaca.

Danka Grubačić

makonda-tracker