Premijera mjuzikla West Side Story 26. aprila u Novosadskom pozorištu

0
Čuveni mjuzikl West Side Story biće premijerno izveden 26. aprila u Novosadskom pozorištu/Ujvideki sinhaz u okviru renomiranog festivala NOMUS.

Predstavu je režirao Viktor Nađ, peštanski doktor za mjuzikle, reditelj koji je na ovoj istoj sceni postavio nekoliko izuzetnih mjuzikala, od Kose i Čikaga do Vrlog novog sveta i Roki horor šou. U predstavi igra ceo ansambl. Marija je Agota Silađi a Toni - Ištvan Kereši. Koreograf je Ildiko Đeneš. Kata Horvat autorka je kostima a scenografije Đerđ Čik. 

 - Nije ovde reč samo sukobu između dve grupe zbog ljubavi, već o tome da uvek ima sukoba koji sprečavaju zdrav razvoj ljudskih odnosa. Moramo se podsetiti koliko umemo da budemo netolerantni jedni prema drugima. Jedan detalj u scenografiji je srušeni most koji je istovremeno i realan a i simboličan. Mislim da se i između ljudi srušio most za koji ni nema volje da se gradi ponovo. Zaboravili smo na druge. Postajemo deo globalne diktature čiji je glavna strateška tačka istrebiti emocije. Ovom sistemu odgovara jedino da budemo potrošači a to se najbolje postaje kada nema solidarnosti, kada nema emocija - kaže reditelj Viktor Nađ.

- Rat dve bande, etničko, kulturno, tradicionalno različitih, koji pogazi i tu jedinu čistu, uzvišenu stvar koja se rodila u njemu... Poznato, zar ne? – dodao je glumac Ištvan Kereši.

Simultani prevod emituje se na scenskom portalu. Prve reprize su 29. i 30 aprila. Od 19 sati.

makonda-tracker