24 juna

U ČAST MIŠE JANKETIĆA: Kad su cvetale tikve u Beogradskom dramskom pozorištu!

0

Uloga Ljube Vrapčeta u predstavi "Kad su cvetale tikve" zauvek je obeležila karijeru, pa i život, velikog , nedavno preminulog , glumca Mihajla Miše Janketića.

foto: Promo
foto: Promo

Uloga Ljube Vrapčeta u predstavi "Kad su cvetale tikve" zauvek je obeležila karijeru, pa i život, velikog , nedavno preminulog ,glumca Mihajla Miše Janketića.

 

Najpre je kao vrlo mlad odigrao lik ovog pravdoljubivog boksera sa Čubure ali je ta postava zauvek ostala upamćena po zabrani i cenzuri zbog istinitog teksta Dragoslava Mihajlovića i surovosti režima u kome se živelo u posleratnoj Jugoslaviji.

 

foto: Promo

U vrlo zrelim, gotovo poznim godinama, Miša Janketić na poziv reditelja Bobana Skerlića, prihvata da u novoj postavci u Beogradskom dramskom pozorištu sada igra Ljubu Vrapčeta koji se seća mladosti, grešaka, borbe za pravdu, vihora koji je učinio svakakve loše stvari.

 

foto: Promo

Ova postavka predstave "Kad su cvetale tikve" u pozorištu na Krstu još od premijere 2014 god. svakoga meseca puni našu salu a i danas se traži karta više.

 

foto: Promo

 

Beogradsko dramsko pozorište i ansambl odlučili su da 24 juna od 20h poslednje igranje ove predstave u sezoni posvete nedavno preminulom kolegi i učitelju Miši Janketiću.

 

foto: Promo

On poslednjih meseci svoga više više nije mogao igrati Ljubu Vrapčeta ali ga je Branislav Lečić dostojno odmenio.

 

foto: Promo

 

U ovoj velikoj predstavi glavnu ulogu, mladog Ljube Vrapčeta , tumači Miloš Biković. Pored njega , deo brojnog ansambla čine Danica Ristovski, Marko Živić, Drđan Dedić, Anja Alač, Slobodan Ninković, Petar Benčina, Nemanja Stamatović, Milan Čučilović, Ivan Tomić, Ivana Dudić, Nataša Marković, Milica Zarić, Ivan Zarić, Rade Marković, Danijel Sič i dr. Reditelj- Boban Skerlić

 

 

makonda-tracker