Predstava Brat ponovo u Italiji

0
Predstava Brat, koprodukcija Centar za kulturu Smederevo i Teatra Koreja iz Leća, koja je krajem 2010. godine dobila prestižnu međunarodnu nagradu Tereza Pomodoro ponovo gostuje u Italiji 9. i 10. marta

Predstava Brat, koprodukcija pozorišta PATOS koje radi pri smederevskom Centru za kulturu i italijanskog Teatra Koreja iz Leća, koja je krajem 2010. godine dobila prestižnu međunarodnu nagradu Tereza Pomodoro za inkluzivno pozorište, u martu, ponovo gostuje u Leću, gde će biti odigrana u okviru četvorodnevnog pozorišnog skupa Podizanje zidova, građenje mostova, koji se održava u Teatru Koreja od 9. do 12 marta 2011. godine.

Brat će se igrati dve večeri, 9. i 10. marta, pred kulturnim operaterima, direktorima festivala, menadžerima kulturnih insitucija iz starog i novog dela Evrope, SAD, Japana i Indije.

Iz Srbije na ovaj skup pozvani su: Jovan Ćirilov, teatrolog, Branislava Liješević, umetnička direktora i selektorka festivala Tvrđava Teatar, Dragana Bošković, teatrolog i urednica dramskog programa RTS-a, Dragan Jakovljević, direktor kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra i selektor Joakim interfesta, Anja Suša, direktorka Malog pozorišta Duško Radović iz Beograda i selektorka BITEF festivala, Gorčin Stojanović, umetnički direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta, predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava Republike Srbije, Ambasade Srbije u Rimu i drugi.

Ovo će biti šesnaesto izvođenje predstave Brat u Italiji, a ova predstava još uvek nije imala premijeru u Srbiji, koja se očekuje u avgustu na festivalu Tvrđava Teatar 03.

Pogledajte insert iz predstave:

makonda-tracker