u znaku muzike

Otvorena nova, 21. sezona u Madlenianumu operom "Pajaci"

0

U četvrtak 27. septembra Opera i teatar Madlenianum je otvorio svoju 21. sezonu premijernom obnovom opere Ruđera Leonkavala "Pajaci".

Opera Pajaci
Opera Pajacifoto: Zoran Škrbić

Ova veristička opera je jedan od naslova koji svaka svetska renomirana operska kuća ima na svom repertoaru.

Pajaci
Pajacifoto: Zoran Škrbić

Posle premijere koju je imala 2011. godine "Pajaci", u režiji i inscenaciji ruskog reditelja Jurija Aleksandrova, ovog puta pod dirigentskom palicom maestro Đorđa Stankovića, su opet pred domaćom publikom.

Pajaci
Pajacifoto: Zoran Škrbić

U muzičkom oktobru nas očekuje i gostovanje Narodnog pozorišta na našoj Velikoj sceni. Naime, zbog rekonstrukcije njihove Velike sale, Narodno pozorište će svoje muzičke naslove igrati u Madlenianumu.

Pajaci
Pajacifoto: Zoran Škrbić

Gostovanje otvara opera Karmen Ž. Bizea 08.10. sa Aleksandrom Angelov u naslovnoj ulozi, zatim slede opera, Travijata Đ. Veridja, 19.10. sa Snežanom Savičić Sekulić i Dejanom Maksimovićem.

Nakon toga, opera Figarova ženidba V.A.Mocarta, 27.10. sa Vladimirom Andrićem i Nebojšom Babićem k.g i opera Seviljski berberin Đ. Rosinija, 29.10. sa Ljubodragom Begovićem i Ljubomirom Popovićem.

Igra se još i balet Don Kihot L. Minkusa, u koreografiji čuvenog ruskog koreografa Vladimira Vasiljeva, 24.10.

Ljubitelji muzičkih predstava će moći da vide i muzičke predstave sa repertoara Madlenianuma, pre svih mjuzikle Ljubav i moda 16.10. i Jadnici 25.10., ali i operu Orfej, koja posle duže pauze 23.10 igra na našoj sceni i balet Hazarski rečnik 28.10. sa sjajnom Sonjom Vukićević i solistima Baleta Narodnog pozorišta.

Prva repriza Pajaca je 14. oktobra.

makonda-tracker