nesvakidašnje

Dvojac Alice in WonderBand u Beogradu!

0

"Da i Re, telo kao instrument", svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand će se odigrati 24. i 25. avgusta na sceni Kosmodrom, Dorćolsko narodno pozorište, Solunska 24, u 20.30 h.

da i re
da i refoto: Promo

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su izvođači koji se bave zanimljivom tehnikom body percussion ili telesne perkusije. Muziku proizvode isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu.​ Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen "Lutkart", a za stajling "Beastic".

Predstava "Da i Re, telo kao instrument" je imala premijeru na „Festivalu uličnih svirača" u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na „BELEF“-u, festivalu „Piano city Novi Sad", festivalu "Nedelja stranih kultura" u Parizu, „Milano klaun festivalu“ u Milanu, a gostovala je i u Nemačkoj, Austriji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Nagrađena je specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza, kao i specijalnom nagradom na Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak.

 

da i re
da i refoto: Promo

 

Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“

Peter Kes, Zidojče Cajtung

 

Radionica „Telo kao instrument“ održaće se 26. 08. u 12 h na Stražilovu, blizu Sremskih Karlovaca, u sklopu ture „Uhvati ritam prirode“ koju organizuje UG Via Serbia. Vokalni segment vodi Ana Vrbaški, a tehniku telesnih perkusija predaje Marko Dinjaški.

 

Poslušajte njihovo izvođenje narodne pesme "Uči me, majko, karaj me":

 

makonda-tracker