uskoro

Šta donosi repertoar DUNAV FILM FEST-a? Aktuelni filmski naslovi na festivalu u Smederevu

0

Nakon premijera na najvećim filmskim festivalima aktuelni evropski naslovi premijerno će biti prikazani na „Dunav Film Fest-u“, izjavio je Jugoslav Pantelić, gostujući programski direktor ove manifestacije.

Penelopa Kruz i Havijer Bardem u filmu 'Svi znaju
Penelopa Kruz i Havijer Bardem u filmu "Svi znaju"foto: Promo

Ostvarenje “U hodnicima”, koje je premijerno prikazano na Berlinalu i koje je ovenčano priznanjem Ekumenskog žirija, domaća publika će imati priliku prvi put da pogleda u okviru takmičarskog programa DFF-a u Malom gradu Smederevske tvrđave.

 

Pored ovog ostvarenja ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da pogledaju još neke naslove koji su premijerno prikazani na najvećim evropskim festivalima ove godine.

 

U hodnicima
U hodnicimafoto: Promo

Film “Tri dana u Kviberonu” posvećen glumici Romi Šnajder i zasnovan na nikada objavljenom, poslednjem intervjuu koji je dala godinu dana pred svoju iznenadnu smrt, otkriće nam životne, profesionalne i emotivne aspiracije i želje ove umetnice zapažene po svojoj lepoti, umeću i ljubavnoj vezi sa Alenom Delonom.

 

“Limunada” je još jedan filmski naslov koji će svoju premijeru imati na “Dunav Film Fest-u”. Rediteljski debi rumunske montažerke Ioane Urikaru prošao je zapaženo na festivalskoj filmskoj sceni ove godine, jer donosi autentičnu životnu priču, kao i prikaz “obećane zemlje”u nekom drugom svetlu.

 

“Interesovanje domaće publike za evropskim filmom je veliko, zbog toga smo pažljivo birali naslove koji su obeležili ovu godinu i oni će biti premijerno prikazani publici u okviru takmičarskom programa”, izjavio je Jugoslav Pantelić i dodao: “Van glavnog programa biće premijerno prikazana ostvarenja iz 2016. i 2017. godine koja se izdvajaju po svom kvalitetu a publika nije imala prliku do sada da ih pogleda. Na ovaj način ljubitelji sedme umetnosti dobiće uvid u filmski repertoar država podunavskog sliva.”

 

Zlogonje
Zlogonjefoto: Promo

Programom “Dunav Film Fest-a” obuhvaćeni su i naslovi domaće kinematografije. Film “Zlogonje”, Raška Miljkovića biće premijerno prikazan našoj publici, dok će jugoslovenski klasik, film „Varljivo leto 68“, koji je digitalno restauriran u okviru projekta „Vip kinoteka“ zatvoriti manifestaciju.

“Dunav Film Fest” otvoriće film “Svi znaju” koji je otvorio i Kanski filmski festival.

 

 

makonda-tracker