icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uspon pozorišta

Uspešna sezona za Zvezdara teatar: Predstava "Korešpodencija" pokupila ČAK 10 nagrada!

Podeli:

Pozorišna sezona 2017/2018. u "Zvezdara teatru" zvanično je završena u subotu, 23. juna, izvođenjem predstave "Hipnoza jedne ljubavi", Dušana Kovačevića.

Korešpodencija
Korešpodencijafoto: Nikola Vukelić

U ovoj, više nego uspešnoj sezoni, "Zvezdara teatar" je imao dve premijere - u februaru, kada je izvedena predstava "Korešpodencija", Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Gorčina Stojanovića, a potom u aprilu, kada je premijerno izveden komad "Osama-Kasaba u Njujorku", Vladimira Kecmanovića, u režiji Darka Bajića.

 

Predstava "Korešpodencija" Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza u režiji Gorčina Stojanovića, premijerno je izvedena 1. februara. Za samo nekoliko meseci, korešpodenti, Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković, osvojili su deset nagrada na pozorišnim festivalima u zemlji i regionu. Anica Dobra je za ulogu Milice Njegovan, osvojila čak pet nagrada.

 

Korešpodencija
Korešpodencijafoto: Nikola Vukelić

Prva nagrada za "Korešpodenciju" je upravo pripala Anici Dobroj krajem marta, kada je na 23. Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu, osvojila nagradu stručnog žirija za najboljeg glumca večeri i nagradu publike Statueta "Spomen na glumca". Anica je osvojila i nagradu za glumca večeri na 35. Pozorišnom festivalu "Nušićevi dani", kao i nagradu za najbolju žensku ulogu, na 21. Teatar festu "Petar Kočić", u Banja Luci. Na prošlonedeljnim "Danima satire Fadila Hadžića", u Zagrebu, Dobroj je pripala i prestižna nagrada "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike.

 

Anica Dobra
Anica Dobrafoto: Promo

Dobre ženske uloge se danas mogu naći uglavnom samo u pozorištu. A ponekad glumac ima dovoljno sreće da dobije baš takvu dobru i jaku ponudu, kakva je i uloga Milice Njegovan u "Korešpodenciji". Pekić je smestio u 19. vek, dao joj snagu, duh, emancipovanost, ona je stub porodice i njena vertikala. Ona je sve ono što nam i danas, u 21. veku treba, a i pripada. Hvala "Zvezdara teatru" i Gorčinu Stojanovicu što su se u tu igru upustili baš sa mnom. Hvala kolegama na sceni i iza nje za entuzijazam i radost igranja. A hvala i velikoj Miri Banjac što je već tri puta pogledala našu predstavu u kojoj je ona ostala neprevaziđena!“, rekla je Anica Dobra povodom nagrada koje su pripale "Korešpodenciji".

"Korešpodencija" je po oceni stručnog žirija ovogodišnjih "Nušićevih dana"
proglašena za najbolju predstavu u celini. Reditelj predstave Gorčin Stojanović osvojio je nagradu za najbolju režiju, na "Teatar festu Petar Kočić" u Banja Luci.

 

Na ovom festivalu nagrađen je i Branislav Lečić, za najbolju mušku ulogu, za ulogu Simeona Njegovana Lupusa. Na tradicionalnim "Bucinim danima" u Aleksandrovcu, Lečić je dobio i "Zlatno zrno" za najbolju mušku ulogu, dok je za ulogu njegovog unuka u predstavi nagrađen Joakim Tasić, koji je dobio "Zlatno zrno" za najboljeg mladog glumca.

 

"Korešpodencija" će učestvovati i na pozorišnom festivalu "Purgatorije" u
Tivtu, 27. juna, nakon čega "Zvezdara teatar" pravi pauzu do nove pozorišne sezone koja startuje u oktobru. Budete deo galaksije legendarnih trenutaka i u narednoj sezoni!

 

 

Inicijalizacija u toku...