ne propustite

''Kralj Ibi'' ponovo u Ciglani: Predstava se igra u okviru festivala DEV9T

0

Pozorišna predstava ''Kralj Ibi'' u režiji Gorana Jevtića biće izvedena četiri puta na ovogodišnjem festivalu DEV9T.

Kralj Ibi u režiji Gorana Jevtića
Kralj Ibi u režiji Gorana Jevtićafoto: Vladimir Jević

 

Ako ste propustili da videti novi prostor u Beogradu, na post apokaliptičnim ostacima stare ciglane, jedno sasvim novo viđenje KRALJA IBIJA u spektakularnoj scenografiji Viktora Kissa, sa puno dobre muzike, filmova dođite 17, 19, 20, 22. juna 2018. godine u 17.30h da uživate u jednom sasvim novom i drugačijem pozorištu. Ovo je drugačija verzija predstave ''Kralj Ibi'', razlikuje se od predstave koja je svoju premijeru imala 1964. godine, a gde je Ibija igrao čuveni Zoran Radmilović.

 

Goran Jevtić kao Kralj Ibi
Goran Jevtić kao Kralj Ibifoto: Vladimir Jević

Predstava je rađena po tekstu Alfreda Žarija, jednog od najzanimljivijih autora s početka XX veka, tvorca pata fizike, koji u sebi objedinjuje vodviljsko delo sa skaradnim, razuzdanim humorom, istovremeno uspevajući da jednim novim humorističkim postupkom pokaže surovu stranu ljudske prirode, što je bio značajan i prvi slučaj na svetskoj pozornici i u umetnosti uopšte. Glumci su smešteni unutar instalacije koju čine skulpture jednog od najtalentovanijih savremenih umetnika, Viktora Kissa, a atmosferu upotpunjuju filmovi Srđana Ćešića i Džonatana Ingliša kao i kostimi Tijane Pavlov.

 

Predstava Kralj Ibi igra se u Ciglani, u scenografiji Viktora Kissa
Predstava Kralj Ibi igra se u Ciglani, u scenografiji Viktora Kissafoto: Vladimir Jević

Predstave se igraju za beogradsku publiku pre velike festivalske turneje po Balkanu.

Umetnost mora da zadovolji sva čula, da probudi sve receptore i da vas podstakne na razmišljanje, a Stara ciglana i KRALJ IBI su pravo mesto za to.

 

 

makonda-tracker