Besplatno

U čast Desanki Maksimović i Jeleni Jovanović Žigon: Scensko muzička poema 15. maja na sceni Raša Plaović

0

U čast Desanke Maksimović i nedavno preminule Jelene Jovanović Žigon, Narodno pozorište organizuje izvođenje scensko muzičke poeme na sceni Raša Plaović. Ulaz će biti slobodan. 

foto: Promo
foto: Promo

Scensko-muzička poema u slavu ženskog srca posvećena pesnikinji Desanki Maksimović i dramskoj umetnici Jeleni Jovanović Žigon, biće izvedena 15. maja (20,30) na Sceni „Raša Plaović“.

 

foto: Promo

Tim povodom, Ivana Žigon je izjavila:

Dan uoči 120 rođendana velike Desanke biće sasvim jasno da je umetnost pobedila smrt. Uprkos tome što je Jelena Žigon nedavno napustila životnu scenu, ona će se u svom punom sjaju pojaviti u glavnoj ulozi ove scensko-muzičke poeme Desanki za večnost- u slavu ženskog srca. Ujedno, Jelena Žigon kao neumorni istraživač i čuvar srpske poezije potpisuje i scenario ove predstave, koja se nimalo slučajno ne poigrava odgovorima na večita pitanja o životu, ljubavi i smrti… U predstavi će sa našom dragom Jelenom nastupiti i njeni unuci Stefan i Anja, ples ljubavi koja pobeđuje nepravdu prolaznosti, koreografa Ane i Svetozara Krstića, izvešće Željko Grozdanović i Malina Stanojković, a vezu sa onostranim će svojim zvučnim efektima dočarati Petar Antonović“ .

Ona je još rekla: 

Stihovi Desanke Maksimović u dramatizaciji Jelene Jovanović Žigon vratiće nas prakorenu stvaralaŠtva, poeziji u njenoj punoj čistoti, a neverovatni dar i pojava naše drage Jelene dokazaće da su lepota i ljubav neprolazni.“

Ulaz za sve posetioce je besplatan. 

 

 

 

makonda-tracker