icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

rekorderi

Maj u znaku jubileja: Pozorište na Terazijama igra 100. put "Zonu Zamfirovu" i 300. "Cigane"

Podeli:

U Pozorištu na Terazijamabiće obeleženi jubileji predstava ZONA ZAMFIROVA - 100 izvođenje 23. maja i CIGANI LETE U NEBO - 300 izvođenje 26. maja.

foto: Miloš Kodemo
foto: Miloš Kodemo

Premijera predstave ZONA ZAMFIROVA u režiji Kokana Mladenovića bila je u novembru 2012. godine. Od premijere do danas ovaj mjuzikl je videlo preko 43 000 gledalaca, a godinama je jedan od najgledanijih mjuzikala na osnovu domaćeg teksta.

 

foto: Vladimir Šporčić

Na festivalu „Sterijino pozorje“ 2013. godine ZONA ZAMFIROVA bila je apsolutni pobednik osvojivši 7 nagrada, a iste godine na Festivalu komedije u Jagodini-8!

 

Autorski tim predstave čine Kokan Mladenović (reditelj, tekst i songovi), Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Tatjana Radišić (kostimograf), Marija Kalabić (scenograf).

U predstavi igraju Ivan Bosiljčić, Ivana Popović, Nebojša Dugalić, Danica Maksimović, Ivana Knežević, Milena Živanović, Slobodan Stefanović i mnogi drugi, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

 

foto: Vladimir Šporčić

* * *

 

Premijera mjuzikla CIGANI LETE U NEBO bila je 2004. godine i od tada je ovu predstavu kako na matičnoj sceni, tako i na brojnim gostovanjima videlo oko 200 000 gledalaca.

 

foto: Miloš Kodemo

Ivan Bosiljčić (Lojko Zobar) i Milena Vasić (Rada) postali su najpoznatiji pozorišni par koji publika željno išćekuje da vidi u priči o slobodi i zabranjenoj ljubavi između kradljivca konja i lepe Ciganke. Pored njih u predstavi igraju i Ljiljana Stjepanović, Ivana Knežević, Dragan Vujić Vujke, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Nikola Bulatović, Milan Antonić, Desimir Stanojević i mnogi drugi, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama (oko 90 učesnika).

 

Reditelj predstave je Vladimir Lazić, dirigent Aleksandar Sedlar, scenograf Geroslav Zarić, koreograf Krunoslav Simić, kostimograf Snežana Šimić.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...