ne propustite

Premijera predstave "Škola" po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović

0

Ovaj komad nam duhovitim putem skreće pažnju na sve "bubice" koje period srednje škole nosi; na siledžije, šlihtare, mangupe i neizostavne profesore, te kako sve to utiče na pojedinca u društvu.

foto: Promo
foto: Promo

Naša predstava oživljava uspomene na prošle trenutke jedne generacije, na šarenolikost i krhkost svake mladosti koja je ovenčana godinama provedenim u školskoj klupi - ona predstavlja svojevrsnu kritiku obrazovnog sistema i odraz na univerzalne srednjoškolske nemire koji ostaju ispod naše kože", rekla je Olja Nikolić, jedna od dvadesetak mladih glumaca koji učestvuju u predstavi.

foto: Promo

Upravo đačko doba, taj slatko-gorki period, je služilo kroz decenije mnogobrojnim umetnicima kao inspiracija za dela koja se pamte - baš tako je nastala i ova varničava komedija koja odiše duhom mladosti i buntovništva.

Iskrenost likova i interesantna fabula će probuditi uspomene na školske dane svakom od nas - ili barem onima koji su nekada nestrpljivo iščekivali zvuk zvona.

 

foto: Promo

Dramatizaciju knjige napisao je Stevo Koprivica, kostime osmislila Tijana Trailović, dok je koreografije uradio Mirko Knežević.

 

U predstavi igraju: Teodora Miklušev, Ilija Marković, Nataša Đurić, Tamara Mladenović, Đorđe Mišina, Matija Brnabić, Ana Marija Milaćević, Janko Kovačević, Maja Šumonja, Hristina Tatić, Ognjen Dragović, Nikola Milošević, Uroš Raković, Sara Habaš, Jana Nedeljković, Sara Pavlović, Mina Vujičić, Jana Srećković, Jana Martinov, Tihomir Nikitović, Matea Trifunović, Jana Rokić, Dragana Jakovljević, Ognjen Ivanov, Anja Đurić, Danijela Stojiljković, Matej Kitanovski, Nina Nedić, Nikola Brun, Olja Nikolić, Vasilije Vulićević, Aleksa Jovanović, Vlada Paprić, Milica Stošić, Milan Vasiljević.

 

 

Predstava će biti premijerno prikazana večeras u pozorištu Dadov u 20 časova, a takože će se igrati u repriznim terminima 10, 11. i 17. maja.

 

foto: Promo
foto: Promo

 

makonda-tracker