po romanu Vladimira Kecmanovića

Predstava "Osama-Kasaba u Njujorku" premijerno 4. aprila u Zvezdara teatru

0

Juče je održana konferencija za medije povodom novog komada Zvezdara teatra „Osama-Kasaba u Njujorku“ čija je premijera zakazana za 4. april.

foto: promo
foto: promo

 

 

Predstava je rađena prema romanu Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj ovog komada

Preko video linka se medijima obratio najpre pisac Vladimir Kecmanović, a potom i reditelj Darko Bajić, autor dramatizacije Kosta Peševski, kao i kompletna glumačka ekipa koju čine: Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

foto: promo

Vladimir Kecmanović je istakao da je gledajući probe nove predstave bio veoma zadovoljan čitavom postavkom i načinom na koji je njegov roman “oživeo” na sceni Zvezdara teatra. On se zahvalio reditelju, autorima dramatizacije i celoj glumačkoj ekipi na radu na predstavi.

 

Darko Bajić je u obraćanju medijima između ostalog istakao:

 

- Došli smo do nečega što bio moglo da liči na jednu antičku dramu, ali zapravo najviše liči na jednu jugoslovensku dramu. Sve ono što smo negde proživeli i od čega još uvek imamo posledice. Ali nemojte misliti da smo samo mi, kako to kaže Pekić, oni čije godine su pojeli skakvci. U mnogim zemljama sveta upravo je politika ta koja je dovela do toga da ljudi ne žive svoj život. Zato su ovaj roman i predstava univerzalni, a ova mlada ekipa glumaca koja još uvek nije pod aurom autocenzure, ima vremena da pokuša da skrati to vreme koje jedu skakavci. Zbog njihove hrabrosti je ova predstava dobila i dobiće jednu posebnu energiju. Ova predstava postaje jedno ostrvo slobode.

 

 

makonda-tracker