gostovanje np iz subotice

Nušićeva komedija Sumnjivo lice 2. aprila u Narodnom pozorištu u Beogradu

0

Narodno pozorište Subotica gostuje 2. aprila na Velikoj sceni sa Nušićevim Sumnjivim licem.

foto: Promo
foto: Promo

Narodno pozorište Subotica, Drama na srpskom jeziku, gostovaće 2. aprila (19,30) na Velikoj sceni sa komedijom Branislava Nušića Sumnjivo lice, u režiji Predraga Štrpca.


- Teško da se može nešto novo reći o opusu Nušićevih komedija pa tako i o Sumnjivom licu. Velika novost bi bila da, radeći a potom i gledajući Nušića, otkrijemo da je zastareo, prevaziđen i da je prestao da bude aktuelan, da njegove likove ne prepoznajemo više među nama, da su njegove dramske situacije i mentalitetske crte likova u njima, nama odavno strane; jednom rečju, da smo se mi promenili i postali bar malo drugačiji. Potpuna novost bi bila da smo prestali da budemo, neko manje, neko više, kao likovi iz Sumnjivog lica; korumpirani, pohlepni, ograničeni, pokvareni, podmitljivi, prefrigani, lenji, neobrazovani, prevejani, prevrtljivi; da smo prestali da svojim delanjem ili nedelanjem stvaramo kriminogeno društvo koje sve dublje i dublje tone u kal sopstvenih izmišljenih veličina, svakodnevnih laži i egocentrične pohlepe. To bi bila prava novost… - smatra Štrbac.


Uloge tumače Miloš Stanković, Suzana Vuković, Jovana Belović, Vladimir Grbić, Ljubiša Ristović, Igor Greksa, Zoran Bučevac, Dimitrije Dinić, Sanja Moravčić, Milan Vejnović, Srđan Sekulić i Nebojša Čolić.


Predstava je premijerno izvedena 19. maja prošle godine.

makonda-tracker