Zlatno tele: Direktan prenos premijere

Komedija Ilje Iljfa i Jevgenija Petrova Zlatno tele, u prevodu Nikole Nikolića i režiji Gorana Markovića, biće premijerno izvedena 6. oktobra na Velikoj sceni uz direktan prenos na Radio televiziji Srbije.
0
1 / 13

Glavnog junaka, Ostapa Bendera igra Milan Lane Gutović, a u podeli su i Igor Đorđević kao Aleksandar Ivanovič Korejko, Vlastimir Đuza Stojiljković u ulozi Panikovskog, Hadži Nenad Maričić kao Šura Balaganov, Darko Tomović kao Adam Kozlević, Radovan Miljanić, Predsednik opštine i Funt, Ivan Zarić kao Mladić i Ivana Jovanović u roli Zosje Sinjicke. Premijera je posvećena nedavno preminulom bardu srpskog glumišta Radetu Markoviću koji je trebalo da tumači lik Funta.

Reditelj je uradio i dramatizaciju romana čuvenog ruskog spisateljskog tandema, a autorsku ekipu čine i scenograf Boris Maksimović, kostimograf Ljiljana Petrović, kompozitor Zoran Simjanović, dramaturg Ivana Dimić, lektor Ljiljana Mrkić Popović, asistent reditelja Andreja Maričić...

Inače, prvi put u novijoj istoriji Nacionalnog teatra, desilo se da je jednu predstavu sa Velike scene, pre beogradske, videla publika u Leskovcu, Šapcu i Pančevu. Na tim pretpremijernim izvođenjima, održanim 22, 26. i 28. juna, ansambl Zlatnog teleta ispraćen je ovacijama.

makonda-tracker