Šekspirov Otelo u Budvi

Tokom ovogodišnjeg 23. Budvanskog festivala, 18. avgusta izvedena predstava Otelo u režiji Veljka Mićunovića u kojoj igraju Branimir Popović i Branislav Lečić
0
1 / 2

Dvadesetčetvorogodišnji pozorišni reditelj Veljko Mićunović skrenuo je na sebe veliku pažnju predstavom U lovu na bubašvabe koju je postavio u JDP-u i prikazao na nekoliko pozorišnih festivala kod nas i u inostranstvu. Njegova nova predstava, Šekspirov Otelo, prošlogodišnja koprodukcija Grad teatra, sarajevskog MES-a i Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja izvedena je na ovogodišnjem, budvanskom festivalu i dobila velike apaluze publike.

- Ostvariti pozorišnu saradnju bivših jugoslovenskih država nije ni malo jednostavno, naročito kada je reč o velikom projektu kao što je predstava Otelo. Veliko mi je zadovoljstvo što su se mom pozivu za učešće odazvali ljudi koji rade kao profesori na Akademijama. Uspeli smo da napravimo veoma zanimljivu predstavu koju smo učini aktuelnom, jer smo ispičali priču o zlu koje je isplivalo na površinu. O zlu koje nam je postalo zavodljivo do te mere da se slažemo sa njim. Predstava je do sada prikazivana samo u Crnoj Gori, a od jeseni planiramo gostovanja i u Beogradu – otkriva reditelj Veljko Mićunović.

U predstavi igraju: Branimir Popović kao Otelo, Žana Gardašević, Dezdemeona i Branislav Lečić kao Jago, kao i Petar Burić, Dejan Ivanić, Vlado Kerošević, Miralem Župčević, Mirsad Tuka, Julija Milačić, Mišo Obradović, Aleksandar Gavranić i Slaviša Grubiša.

Tekst je rađen po prevodu Aleksandra Saše Petrovića, dramaturg je Željko Hubač, režiju je uradio Veljko Mićunović, scenografiju i izbor muzike takođe, asistent scenografa je Željko Piškorić, a kostimograf Jasna Badnjarević.

Danilo Mašojević

TAGOVI: Budva
makonda-tracker