Brat osvaja Apeninsko poluostrvo

Predstava Brat, koja je nastala u koprodukciji smederevskog Centra za kulturu i Teatra Koreja iz Leća i promoviše saradnju među pripadnicima različitih nacionalnosti, gostuje u Italiji
0
1 / 2

Predstava Brat, koprodukcija Centra za kulturu Smederevo i Teatra Koreja iz Leća, ovih dana učestvovaće najpre na festivalu Kastel dei Mondi  u Andriji, blizu Barija, a zatim će se ponovo predstaviti publici u Rimskom teatru u Leću.

Festival Kastel dei Mondi održava se od 26. avgusta do 5. septembra na devet različitih lokacija, gde će se publici predstaviti 31 pozorišna kompanija od kojih su devet stranih. Pored naše, igraće se i predstave iz Tbilisija, Francuske i drugih evropskih zemalja. Na festivalu će ukupno biti prikazano 60 predstava. Učestvovaće 190 umetnika. U pratećem programu festivala održavaju se izložbe, radionice, susreti na scenama sa savremenim pozorišnim kritičarima. Ovo je dvadeseto izdanje festivala Kastel dei Mondi i taj festival je ove godine proglašen najboljim italijanskim pozorišnim festivalom od strane Asocijacije pozorišnih kritičara Italije. Predstava Brat igraće se dve večeri 27. i 28. avgusta, u dvorištu Bogoslovskog fakulteta, zgrade koja datira iz 1705. godine i nalazi se u centru Andrije a zatim ekipa predstave odlazi u Leće gde će igrati 29 i 30. avgusta na otvorenom,  u amfiteatru - (Teatro Romano) kapaciteta 300 mesta.

Jedno od izvođenja u Leću pratiće ekipa redakcije dramskog programa Radio televizije Srbije i napraviti reportažu o projektu Nomad scene iz kojeg je nastala ova zanimljiva predstava, koja se promoviše kao jedan od mogućih vidova saradnje između pripadnika različitih nacionalnosti odnosno model kako kulturna razmena i interakcija mogu da dovedu stvaranja umetničkog dela.

 

makonda-tracker