Darkwood Dub, Veliki Prezir i Nežni Dalibor na Trenchtown festivalu

Na desetom regionalnom festivalu Trenchtown koji se održava od 30. aprila do 2. maja nastupiće Darkwood Dub, Veliki Prezir i Nežni Dalibor.
0
1 / 3

Prvog dana festivala, 30. aprila, na Velikoj bini nastupiće Veliki Prezir. Bend originalno nastao u Vrbasu, nakon 15 godina postojanja, trenutno radi u sastavu Vladimir Kolarić Kole (vokal, gitara), Boris Mladenović (bas), Robert Telčer (gitara), Robert Radić (bubnjevi). Veliki Prezir je nedavno izdao svoj peti album, Nikadjekraj (B92) kojim potvrđuje reputaciju ključnog modernog gitarskog sastava na domaćoj muzičkoj sceni. Nikadjekraj je proglašen za najbolji album u 2009-oj godini u izboru kritičara Popboksa, a prvi singl sa ovog izdanja, pesma No No, za najbolji singl.

Drugog dana festivala, 1. maja, na Velikoj bini će nastupiti Darkwood Dub. Po kontinuitetu rada, jedan od najznačajnijih bendova u regionu, Darkwood Dub će na Trenchtown festivalu nastupiti po drugi put, sada u novoj postavi. Pored poznatih članova – Dejan Vučetić (vokal), Milorad Ristić (bas), Bojan Drobac (gitara) i Lav Bratuša (bubnjevi) - bendu se na poslednjem albumu, Jedinstvo, pridružio poznati muzičar Vasil Hadžimanov na klavijaturama. Inače fenomenalnim nastupima Darkwood Duba, posebnu draž će dati karakterističan ambijent Etno kampa u Horgoškoj šumi.

Istog dana, u subotu, 1. maja, na Maloj bini Trenchtown festivala nastupiće Nežni Dalibor. Bend je nastao u Vranju u sastavu u kom i danas radi – Ivica Marković (vokal, gitara), Ljubomir Vučković (bas i vokal) i Branimir Bogdanović (bubnjevi). Svojim nastupima po Srbiji i regionu, Nežni Dalibor polako zauzima poziciju jednog od najznačajnijih novih gitarskih bendova. O tome najbolje govori njihov debitantski album Sredstva i veštine, inače prvo izdanje u ediciji Nova srpska scena.

10. Trenchtown festival biće održan na poznatoj lokaciji - u predivnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića, ove godine očekuje još impresivniji muzički program i veoma interesantni i bitno poboljšani prateći sadržaji.

Na dve bine predstavićemo najznačajnije aktuelne regionalne bendove i DJ-eve koji će Etno kamp na tri dana učiniti najzabavnijom šumom na svetu.

Tokom dana posetioci će moći da prate promocije i izložbe, da učestvuju u debatama i radionicama ili prosto uživaju u opuštenoj Trench atmosferi –  egzotičnim čajevima, aromatičnom duvanu iz nargila, a već od kasnog popodneva kreće muzički program koji će trajati do ranih jutarnjih časova.

makonda-tracker