pesma koja osvaja

Vest koja je oduševila sve ljubitelje muzike: S.A.R.S. i Ničim izazvan znaju dobitnu kombinaciju za najveći hit!

0
S.A.R.S. je na novom albumu indikativnog naziva ''Poslednji album'' ostvario saradnju sa brojnim kolegama. U pesmi "Use na se" pomogao im je Kandžija, za "Istok - zapad" je angažovan Kriki (Mortal kombat), a u "Diploma" gost je bio Bishke. Singl "Glupost" su snimili sa vrbaško-beogradskim sastavom Ničim izazvan.
foto: Promo
foto: Promo

Pre tačno deset godina Dragan Kovačević Žabac i Aleksandar Luković Lukac su osnovali grupu krajnje neuobičajenog naziva: Sveže amputirana ruka Satrijanija - S.A.R.S. Ubrzo je izašao i megahit "Buđav lebac" koji je preko tada relativno sveže platforme Youtube svuda stigao. "Buđav lebac" nije ostao one hit wonder jer su se već sa prvog albuma "S.A.R.S." (2009.) izdvojile pesme "Ratujemo ti i ja", "Debeli lad" i "Rakija". Album "Perspektiva" (2011.) je naslovnim singlom zasenio prethodne uspehe (19 miliona pregleda na Youtube).

 

Album "Kuća časti" (2013.) sadrži do sada najveći hit grupe, baladu "Lutka" koja postavlja rekordnih 25 miliona pregleda."Poslednji album" je doveo do glasina kako prestaju sa radom. Istina je drugačija. S.A.R.S. su aktivniji nego ikad. Nastupaju po Evropi, imali su turneju u Australiji, a na ex YU terenu su rasprodali zagrebački Dom sportova, gde je snimljen live album "Mir i ljubav", beogradsku Halu sportova i pulsku Arenu..

 

foto: Promo

 

S.A.R.S. je do danas, uz šest studijskih i jedan live album, objavio i dvadeset spotova, od kojih je petnaest skupilo preko milion pregleda na Youtube.

makonda-tracker