Exit u najužem izboru za najbolji evropski festival

0
Exit festival ušao je u drugi krug izbora za najbolji evropski festival u okviru European Festival Awards koji organizuju online portal Virtual Festivals Europe i asocijacija 56 evropskih festivala Yourope
foto: promo
foto: promo

Exit je u kategoriji Best Major festival nominovan u najužem izboru sa još devet najvećih evropskih festivala. Pobednike među finalistima odlućiće publika glasanjem putem Interneta na adresi www.eu.virtualfestivals.com, a glasanje je otvoreno do 30. decembra.

U kategoriji Best Major Festival, u drugom krugu nominovano je deset festivala, među kojima su, pored Exita, i mađarski Sziget, danski Roskilde i britanski Glastonbury. U drugom krugu u konkurenciji za nagrade nalaze se i dva festivala iz regiona, T-Mobile InMusic, nominovan za Best Medium Sized Festival, i  Hartera nominovan za Best Small festival.

Festivalska publika iz celog sveta može veoma jednostavno da se registruje sajtu www.eu.virtualfestivals.com kako bi glasala za nominovane festivale. Svako ko učestvuje u glasanju potencijalni je dobitnik ulaznica za festivale pobednike.

U prvom krugu glasanja do 16. decembra, festivali su se takmičili u kategorijama Best Major, Best Medium, Small i Best New festival. U drugom krugu glasanja, koji traje do 30. decembra, biće omogućeno glasanje za finaliste, kao i u kategorijama Best European Festival Line-Up, Best Artist Newcomer, Best Headline Artist i Anthem Of The Year. Pobednici će biti objavljeni na dodeli nagrada koja će se održati 13. januara 2010. u Holandiji.

Exit je 2007. godine dobio nagradu za nabolji evropski festival u okviru UK Festival Awards, u specijalnoj kategoriji, posvećenoj festivalima van Velike Britanije, a za istu je bio nominovan prethodne tri godine. Ovoga puta za nagrade se ravnopravno bore u nekoliko različitih kategorija svi važni i veliki festivali iz Evrope, a Exit je nominovan za najvažniju – Best Major Festival.

makonda-tracker