Intervju

Koncert Ursule Jović uvod u 31. Beogradski džez festival (VIDEO)

0
Koncert Ursule Jović povodom 31. Beogradskog džez festivalaće biće održan 24. oktobra u 20:00 u sali Amerikana Doma omladine Beograda.
Ursula Jović, foto: Promo
Ursula Jović, foto: Promo
Ursula Jović
Beogradskog džez festivala Vasila Hadžimanova

Budući da imate srpske i aboridžinske korene, na koji način su ove dve različite tradicije oblikovale Vaše kreativno stvaralaštvo?

Ursula Jović:

U aboridžinskom centru Pert ste od 1996. studirali izvođačke umetnosti, nakon čega ste osvojili značajne nagrade za preko dvadeset pozorišnih predstava i za Vas su govorili da ste jedan od najimpresivnijih mladih talenata australijskog pozorišta. Ko je otkrio Vaš talenat za glumu?

Ursula Jović:



Pored glume, talentovani ste i za pevanje i uključeni ste u bendove kao što su Barefoot Divas i Black Arm Band. Možete li nam reći više o tim projektima?

Ursula Jović:

Pre nekoliko godina ste osmislili svoj kabare šou „Magpie Blues“ u kom pevate na engleskom, burara (koji je tradicionalni jezik Aboridžina) i na srpskom jeziku. Da li je teško kombinovati ove tradicije i jezike u jednom performansu i koja tradicija Vam je najbliža?

Ursula Jović:

Ambasada Australije u Beogradu je zajedno sa Tesla forumom Zapadne Australije najavila Vašu turneju u Srbiji u oktobru i novembru 2015. godine. Kako se osećate povodom prvog nastupa u očevoj domovini?

Ursula Jović:

Član ste Tesla foruma i Vaša turneja ima za cilj da promoviše nasleđe Nikole Tesle, ali i kulturnu i naučnu razmenu između Australije i Srbije. Da li imate u planu da promovišete Vaše srpsko nasleđe u budućem periodu?

Ursula Jović:

Vaš nastup u Srbiji 24. oktobra će biti uvertira za 31. izdanje Beogradskog džez festivala. Kakav ste nastup pripremili za srpsku publiku?

Ursula Jović:


Tokom 2010. godini ste objavili ,,Ursula Yovich Live Album“, koji uključuje obrade različitih pesama. Da li imate planove da objavite svoj multikulturalni muzički projekat?

Ursula Jović:

Pre nekoliko godina, pevali ste himnu Svetom Savi na tečnom srpskom jeziku. S obzirom na to da ne postoji barijera da pevate na srpskom, da li imate planove da snimite album na ovom jeziku?

Ursula Jović:
makonda-tracker