RTS i grupa Moje 3 ugostili Klapu sa mora

0
Predstavnici Hrvatske na ovogodišnjem Evrosongu, šestočlana Klapa sa mora bili su gosti Radio- televizije Srbije i emisije Žikina šarenica. Auditorijumu RTS-a predstavili su svoju takmičarsku pesmu Mižerja na hrvatskom i engleskom jeziku. Gledaoci su počašćeni
Foto: N. Pavlović, PR i pres RTS
Foto: N. Pavlović, PR i pres RTS

Iako poznata po pop pesmama koje su uglavnom slali na Evrosong, Hrvatska je još prethodne godine odlučila da ih nakon nekoliko neuspeha i neulazaka u Veliko finale predstavlja klapska pesma, koja se od skoro nalazi na UNESKO-voj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

Karakteristični muzički sastav primorskog dela ove zemlje nešto je novo što će Hrvatska ponuditi evropskoj publici. Kompozitor pesme Hrvatske za Evrosong 2013. Mižerja je Goran Topalovac, a izvešće je sekstet Klapa sa mora.  Muzički producent pesme je Nikša Bratoš, koji je u saradnji s Draganom Brnasom napravio aranžman.



Šestorica pevača stižu iz pet različitih klapskih sastava:

prvi tenor – Marko Škugor, klapa Kampanel
drugi tenor – Ante Galić, klapa Sinj
prvi bariton – Nikša Antica, klapa Kampanel
drugi bariton – Leon Bataljaku, klapa Crikvenica
bas – Ivica Vlaić, klapa Sebenico
bas – Bojan Kavedžija, klapa Grdelin



Gostovanje  evrovizijskih predstavnika Hrvatske u RTS-u rezultat je dugogodišnje dobre saradnje dva medijska servisa, RTS-a i HRT-a, ovoga puta na polju uzjamne podrške i promocije evrovizijskih pesama i izvođača  jer Srbija i Hrvatska nastupaju u istom polufinalu Evrosonga, 14. maja.

Posle gostovanja u emisiji Žikina šarenica Klapa sa mora i Moje 3 su imali organizovano druženje sa novinarima u holu RTS-a.

makonda-tracker