Poznate zvezde na koncertu povodom 50. godina od osnivanja Indexa

3
Koncertnim spektaklom Indexi: 50 godina koji će se održati 23. novembra u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu i dan kasnije, 24. novembra u dvorani KK Split, obeležiće se pedeseta godišnjica od osnivanja sarajevske grupe Indexi.

Tako će Fadil Redžić doputovati iz SAD-a, Kornelije Kovač iz Srbije, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Njemačke, Peco Petej i Enco Lesić iz Hrvatske i naravno, tu su Ismet Nuno Arnautalić, Muris Varajić,  Neno Jurin i drugi članovi kultnih Indexa!

U čast Indexima na sarajevskom koncertu će zapjevati Arsen Dedić, Dado Topić, Toni Cetinski, Maya Sar, Tifa, Kaliopi, Amira Medunjanin, Željko Bebek, Hari Varešanović, Massimo, Boris Novković, Branko Đurić-Đuro i mnogi drugi vrhunski pevači.

- Predstojeći koncerti, a posebno ovaj sarajevski, koji je pravi rođendanski koncert Indexa, zapravo su kruna dugogodišnjeg muzičkog projekta Indexi i prijatelji, koji godinama puni dvorane širom regije, a cilj nam je da koncertom odamo počast velikoj grupi, koja, nažalost, više ne postoji i, naravno, u mislima s  preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem  Kisićem i drugim članovima grupe koji više nisu među nama - zaključuje Tomislav Kašljević, producent oba koncerta. 

makonda-tracker