Himna Olimpijskih igara 2012. – Anywhere In The World

0
Pesma ovogodišnjih Olimpijskih igara inspirisana je zvucima, kulturom i duhom grada domaćina, Londona.
Foto: Story press
Foto: Story press

Grammyjem nagrađeni producent Mark Ronson i mlada britanska pevačica Katy B objedinili su zvuke specifične za sportove Olimpijskih igara s ritmom originalnog londonskog beat-a i to upakovali u pesmu Anywhere in the world (Sony Music).

Mark Ronson je putovao svetom  ne bi li dobio inspiraciju za pesmu , sretao se sa mladim sportistima kako bi snimio  tonove koji karakterišu svaki sport ponaosob a sve u cilju da ritam koji dobije bude jedinstven kao iskustvo Olimpijskih igara. Naravno, ta zanimljiva avantura zabeležena je i u dokumentarcu koju smo već imali prilike da pogledamo na  našem javnom servisu. Šezdeset minuta dokumentarnog filma  prati Ronsonov put kroz 4 kontinenta i pet država!

- Imao sam priliku da učinim nešto potpuno jedinstveno , upoznao sam izvanredne sportiste i snimio zvuke potrebne mojoj pesmi – rekao je oduševljeni Mark Ronson koji je  inspiraciju dobio od petoro sportista: tenisera Dariusa Knighta, preponaša Davida Olivera, sprinterke  Kseniye Vdovine, Dayyana Jaffara, takmičara u streljaštvu i taekwondo borca Marie Espinoze.

Ova pesma je samo deo Coca-Cola kampanje Move To The Beat koja promoviše ovogodišnje Olimpijske igre.

Britanska prestonica, London, domaćin je Olimpijskih igara koje će se održati u periodu od od 27. jula do 16. avgusta 2012.

Cilj himne i kampanje je da inspiriše mlade ljude širom sveta, da u njima probudi pozitivan duh i usmeri ih na vrednosti i kvalitete koje Olimpijske igre propagiraju.

makonda-tracker